GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Süt Üreticileri Birliğinden Gıda Komitesine Çağrı “Sözünüzü Tutun!”

Süt Üreticileri Birliğinden Gıda Komitesine Çağrı “Sözünüzü Tutun!”

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üretici Birliği Başkanı Cihat Şimşek “Süt fiyatında üreticiye ,dediğini sürekli yaptıran ve üretici süt fiyatlarını baskı altında tutan Gıda Komitesi’nin Yem Sanayicisine sözü geçmemiştir” dedi.

16 Ağustos tarihinde saat 10:00-11:00 arası Balıkesirli bir yem firmasının attığı bir mesajda artış yapıldığının bildirilmesinin yeme yapılan zam furyasının yeniden alevlendiğinin işaretidir dedi. Balıkesir’deki diğer yemcilerinde yem fiyatlarına zam yaptıkları bilgisine ulaştıklarına değinen Şimşek “Buradan Gıda Komitesi’nin yetkililerine seslenmek istiyorlar. Yemcilere söz geçirin, yapmaya çalıştıkları zamları geri çeksinler. Gıda Komitesi’nin üreticiye vermiş olduğu yem fiyatları düşecek ve ayrıca artış görmeyecek. Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Dsc 8089

Üretici İçin Düştü Düşürülüyor Denen Yem Fiyatı Bir Günde Nasıl Arttırdılar?

Balıkesir Karesi ve Altıeylül Süt Üretici Birliği Başkanı Cihat Şimşek,Gıda Komitesi tarafından 16 Haziran günü oluşturulan Ulusal Süt Konseyi tarafından deklare edilen ve 1 Temmuz’dan geçerli olacak çiğ süt fiyatı üretici tarafından uygun bulunmadığını hatırlattı. Şimşek yaptığı açıklamada, Ortalama hesaplamalar yapıldığında alınan yemin kg’ı 2,90 TL iken, buna karşılık 1,5(süt-yem) paritesiyle süt fiyatı toplamda 4,35 TL olması gerekirken ayrıca 3,20 TL olarak Gıda Komitesi tarafından belirlediler. Bu uygun olmayan fiyata karşılık üretici birliğin talebi sonrası bakanlık tarafından yem fiyatlarının düşeceğinin bildirildiğinin altını çizdi.

Zam Furyası Sürüyor!

“Temmuz ayı başında TMO aracılığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’mız arpa, buğday ve mısır getireceğini duyurmuş , yem sanayicileri  yem fiyatlarında 1 Haziran 2021 tarihinden sonra ortalama 3,00 TL olmak üzere üç kez indirime gitmişlerdir. Ancak 16 Ağustos tarihinde saat 10:00-11:00 arası Balıkesirli bir yem firması telefonumuza mesaj atarak fiyatlarında artış yaptığını bildirmişti ve ayrıca böylelikle yeme zam furyası tekrardan başlamıştır.”

Shutterstock Sut Ciftligi 16 9 1530627107 880X495 1

Firmaların Yaz Gelmeden Kışı, Kış Gelmeden Yazı Getiren Zam Oyunu!

“Süt fiyatında üreticiye ,dediğini sürekli yaptıran ve üretici süt fiyatlarını baskı altında tutan Gıda Komitesi’nin Yem Sanayicisine sözü geçmemiştir. Yemde kg fiyatlarının 2,2-2,3 TL seviyelerine kadar gerilemesini beklediğimiz dönemde yem firmalarının çuval başına 3-4 TL gibi zam yapmaları yazın ortasında bizlerin nezdinde ‘’Baharı bekler iken yaz gelmiş geçmiş  ,kış başlamış.’’ sözünü anımsatmıştır.Bu yeni gelişen olaylar karşısında bugüne kadar üreticisini yalnız bırakmayan Tarım ve Orman Bakanlığı’mız geriye çektiği süt teşvik miktarlarını 2 kat artırır ise üreticimiz yalnız olmadığını bilecektirler. Yemcilere söz geçirin, yapmaya çalıştıkları zamları geri çeksinler. Gıda Komitesi’nin üreticiye vermiş olduğu yem fiyatları düşecek ve ayrıca artış görmeyecek. Sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz.”Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu