Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Süt Üreticilerinden Yem Üreticilerine “Fırsatçılık” Çağrısı

Süt Üreticilerinden Yem Üreticilerine “Fırsatçılık” Çağrısı

 

Dövizde ki hareketliliği yem fiyatlarına yansıtan Süt Üreticilerini temsil eden birlik ve kooperatiflerden Yem sanayicilerine tepkiler artarken bu gün sosyal medya hesaplarından ilginç bir çağrı geldi.

 

Yem Fiyatlarına Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Geçtiğimiz Hafta içinde Balıkesir HAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen’in sosyal medya hesabından yem fiyatlarının dövize endeksli olduğunu gösteren bir tablonun görseli ile birlikte “Yemi dövizle aldığımızın bir ispatıdır bu tablo… 10 ayda yem fiyatı döviz bazında değişmezken süt fiyatı % 39 geriledi. Peki bu yemlerin tamamı ithal mi, bizim ürettiğimiz TL olarak sattığımız arpa, buğday, mısır nerede? Fırsatçılık var diyorum…” şeklinde gösterdiği tepki kısa sürede çok sayıda destek almıştı.

İŞTE Paylaşılan İstatistikin Tablosu

123838474 10159187329119560 4152956059813815787 N

Yem Fiyatlarında Fırsatçılık Vurgusu

Yem fiyatlarının dövize endeksli olmasını haklı olarak eleştiren süt üreticileri, Hafta sonu döviz kurunda yaşanan hızlı ve yüksek düşüş sonrası yem fiyatlarına hala bir indirim yansımadığını gündeme getirerek devletin kurumlarının da dikkatini çeken “Fırsatçılık” çağrısında bulundular.

 

İşte Yem Üreticilerine gösterilen tepki ve “Fırsatçılık” göndermesinin yapıldığı o Paylaşımlar…

 

Faruk Özen, Balıkesir HAYKOOP Başkanı:

Hadi ama bak dolar 7,83 oldu hala indirim yok, 7,90 ı görmeden indirim beklemeyin diyordunuz. Ciddiyetinizi gösterin bu insanlara…

Faruk Ozen

 

Murat Değer. Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı:

“” YEM SANAYİCİSİNİN  DİKKATİNE ” “Dolar hızlı düşüşe geçti yapılan hızlı zamları aynı hızla U dönüşü yapıp geriye doğru hızlı bir şekilde düşmesini bekliyoruz. TÜM ÜRETİCİLERİM ADINA

Murat Deger

 

Faruk Özen, Balıkesir HAYKOOP Başkanı:

Döviz kurunda % 5 lik bir düşüş var, ancak bu sabah tam tersi yani %5 lik artış olsaydı şimdiye kadar zam mesajları gelirdi ama şu ana kadar indirim mesajı gelmedi. Günlerdir anlatmak istediğimiz mesele bu. Fırsatçılık var… Dolar bugün 8,60 olsaydı yeme zam hazırdı.

Faruk Ozen 2

 

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu