GündemÖzel Haberler

SUYU BERRAKLAŞTIRIN ARTIK

 

Suyun hoyratça kullanılması, su rezervleri açısından zengin olan ilimizde dahi su sıkıntısına yol açıyor. Geçtiğimiz yaz aylarında özellikle kırsal bölgelerde baş gösteren su sıkıntısının nedeninin BASKİ’nin su ile ilgili izlediği yanlış politikalardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

BAHÇE İÇİN UCUZ AMA!!!

Su tarifesinde kademeli tarifenin uygulanmaması, özellikle kırsal alanda bahçe sulanması için kullanılmasına ve burada yaşayan vatandaşlar arasında da huzursuzluğa yol açıyor. Açılan artezyen kuyuları bu kullanım şekli yüzünden yetersiz hale gelince, ikinci hatta üçüncü artezyen kuyularının açılması ise ciddi bir maliyet artışına neden oluyor.

YIMAZ’IN BAŞ AĞRISI OLABİLİR

Mevcut su tarifelerinde, Kent merkezinde yaşayan vatandaşların çok daha yüksek fiyatlarla su tüketiminde bulundukları göze alındığında, kırsal alanda aynı şebeke suyundan daha ucuz ücretlerle bahçe sulanması da ayrı bir çelişki içeriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu tarifelerle ilgili bir düzenleme yapmaması ve çözüm üretememesi halinde SU sorununun henüz 100 günü tamamlamayan Başkan Yılmaz’ın Baş ağrısı haline dönüşmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu