Köşe Yazıları

Suyu En Çok Ne Kirletir?

Suyumuzu en çok kirleten öğelerden birinin bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde doğaya bıraktığı atıklar.

 

Suyu En Çok Ne Kirletir? En basit haliyle gün içerisinde mutfaktan boşaltılan ve suya karışan yemek artıkları, kullanılmış yağlar, suya atılan peçete ve kâğıtlar, kanalizasyona dökülen atıklar doğrudan suya karışarak kirlenmesine neden oluyor.

Suyu En Cok Ne Kirletir

İlgili Makaleler

Su ile temas eden toprak kirlenir mi? Atıkların suya karışması ile toprağın kirlenmesi ve kendi içindeki dengesinin bozulması mümkün. Suları tüketen evcil hayvan ya da insanların hastalanmasına da bir neden. Bu sebeple atık kontrolü önem taşıyor. Hem bireysel hem de şirketler ya da kamu kurumları tarafından çok iyi yapılması, suyun korunması ve temiz tutulması için atılacak en önemli adımlardan biri bu kontrolü sağlaması.

Suyu Boşa Akıtmamanın Önemi  Üzerinde Durulmalı

 

Su, hayatımızı devam ettirebilmek için ihtiyaç duyulan en önemli kaynak. Bunun için de tek damlasının bile israf edilmemesi, boşa akıtılmaması  önemli. Özellikle evlerin içerisinde elde bulaşık yıkamak, el yıkarken ya da diş fırçalarken suyu boşa akıtmak, bozuk su tesisatlarını tamir ettirmemek, sık ve gereksiz yere araç yıkatmak, bahçe sulama gibi işlemler için damlama gibi etkin yöntemleri kullanmamak suyun israf edildiği örnekler arasında. Bu ve benzeri kullanım yanlışlarının da önüne geçerek suyumuzu koruma altına almak ise çok önemli.

Plastik Kullanımından Vazgeçilmeli

 

Suyumuzu en çok kirleten maddelerden biri de plastik. Günlük hayatımızda birçok noktada kullandığımız ve doğaya doğrudan zarar veren plastikler, suyun içerisinde yüzlerce yıl bozulmayarak kirletici özelliklerini koruyor. Bunun için plastik poşetler, şişe sular gibi ürünlerin kullanımının sıfıra indirilmesi gerekiyor. Doğaya bırakılan her bir plastik madde, canlı ekosistemini de doğrudan etkileyerek yaşam alanlarını tahrip ediyor.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu