Görüntülü HaberlerGündemTürkiye Gündemi
Trend

Naci Görür Balıkesir İçin Ağladı! Sonu Hatay Gibi Olacak…

Naci Görür Balıkesir İçin Ağladı! Sonu Hatay Gibi Olacak… Daha önce deprem konusunda yaptığı tespitlerle adından söz ettiren Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 18 ili tek tek sıraladı.

 

Naci Görür Balıkesir İçin Ağladı! Sonu Hatay Gibi Olacak…

Naci Gorur Aglaya Aglaya 18 Il Siraladi 16596648 4618 Amp

“Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak” dedi. Naci Görür’ün bunları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

İçlerinde Balıkesir’in de olduğu 18 il için önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

6 Şubat gecesi 11 ili etkileyen ve binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dün de Marmara 5.1 ile sallandı. Deprem gerçeği kendini sürekli hatırlatırken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuk olduğu programda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

2 1

“BU İLLERİN KADERİ MARAŞ VE HATAY GİBİ OLACAK”

Candaş Tolga Işık’ın programına konuk olan Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden önce de birçok uyarıda bulunduğunu belirterek önlem alınmadığı takdirde 18 ilin kaderinin de Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacağı ifade etti. Görür, “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş’tı, Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak” dedi.

İşte Naci Görür’ün 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklediği 18 il; Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri,Tokat,Kahramanmaraş,Hatay,Kocaeli,Osmaniye,Bingöl,Konya,Erzurum,Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari,

Dün İstanbul dahil birçok ilden hissedilen Gemlik Körfezi merkezli 5.1 şiddetindeki deprem sonrası bir değerlendirme yapan Naci Görür, şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu fay Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay kolu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.”

Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu