GündemEğitim

SYAL’a AB Programı Uygulayan Okul Unvanı

SYAL’a AB Programı Uygulayan Okul Unvanı

SYAL Bir ilki daha başardı. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Uluslararası Ap (Advanced Placement) Diplomasına sahip oldu.SYAL bir başarıya daha imza atarak eğitimde bir marka olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, okul idaresinin girişim ve çabaları ile, tüm Balıkesir öğrencilerinin yararlanabileceği MEB’in onayladığı ve dünya çapında bir çok üniversite tarafından kabul edilen, üniversiteye kabulde geçerli olan uluslararası AP programı uygulayan okul unvanı kazandılar.

220 Ve Üzeri Puan Alan Hak

SYAL bu süreçte  gerekli kriterleri yerine getirerek okul idaresinin yaptığı başvuru ile  önce AP programı için ön şart olan Eltis Balıkesir  sınav merkezi olma unvanı kazanmış, 3 Mart ve 15 Nisan tarihlerinde 2 sınav gerçekleştirdiler. Okul müdürü Ali Duran öğrenci ve velilerin heyecanla beklediği AP eğitim programı için Ağustos ayında başvuruları alarak ayrıca Eylül 2021 den itibaren eğitimlere başlamayı planladıklarını açıkladılar.

Dil Becerilerini de Geliştirecekler

Bu programı bitiren öğrenciler Türkiye ve dünyada birçok üniversiteye kabul alabilecekleri gibi, burs imkanlarından da yararlanabileceklerdir. Ayrıca alanları ile ilgili aldıkları derslerden üniversite eğitiminde muaf olacaklardır. Eğitimlerin İngilizce devam edeceği program sayesinde uluslararası deneyimin yanı sıra dil becerilerini de geliştirerek ayrıca kendilerini hedefledikleri hayata hazırlayacaklardır. Program hakkındaki detaylı bilgiyi ve bundan sonraki gelişmeleri okul internet sitesinden duyuracaklarını belirten Ali Duran ayrıca okul idaresi olarak öğrencilere farklı bir imkan sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu