Gündemİlçe Haberleri

“Taban Ücretlere %22 Zam”

“Taban Ücretlere %22 Zam”

 

Ayvalık Belediyesi ve  Belediye-iş Sendikası Balıkesir Şubesi, a yılın ikinci yarısından itibaren yükseliş gösteren ve sürekli artan bir hal alan enflasyona karşı aile yardımı, yemek bedeli, yakacak yardımı, giyim yardımı, işçilerin kıdemlilik zammı ve taban ücretlerine bir seyir izleyen enflasyona karşı aile yardımı, yemek bedeli, yakacak yardımı, giyim yardımı, işçilerin kıdemlilik zammı ve taban ücretlerine ek protokol ile %22 zam yaptı.

 

DEĞİŞEN ETİKET FİYHATLARINA EMEKÇİ YETİŞEMEZ

Belediye-iş sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, belediyede kadrolu çalışan 121 işçiyi ilgilendiren artışın ardından, çalışanların maaşında önemli bir artış yaptıklarını vurguladı. Başkan Özden, füze gibi fırlayan ve gün içinde sürekli değişen etiket fiyatlarına emekçilerin yetişmesinin mümkün olmayacağını belirtti.

HİPER ENFLASYON CÜZDANLARI BOŞALTTI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bir araya gelen ve çalışanların maaşlarına bir artış yapıldığını vurgulayan Özden, “Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 78,62 Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)’a göre yüzde 175,55. Akaryakıt giderleri beşe katlandı, elektrik ve su faturaları el yakıyor. Yılın başında imzaladığımız toplu sözleşmenin dumanı tüterken, hiper enflasyon cüzdanları boşalttı. Sağ olsun belediye başkanımız ile bir araya geldik. Çalışanlarına sahip çıktı, onların bir nebze de olsun nefes almalarını sağlayacak bütçelerine katkı koyacak bir ek protokole imza attık” dedi.

İŞÇİLER EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDI

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, işçilerin emeklerinin karşılığını aldığını belirtti.  Ergin, konuşmasında : “2019 yılının Nisan ayında görevi devraldığımızda borç yükünü kucağımızda bulduk. Bugün artık gelir gider dengesinde, gelirler lehine artışı sağlandık. Göğsümüzü gererek toplu sözleşmeler yapabiliyoruz. Çalışanların maaşlarını zamanında aldığı, emekli olan işçilerin tazminatlarının gününde yatırıldığı, piyasaya olan borçların gününde ödendiği güvenilir bir belediye konumuna geldik. Yüksek enflasyon hemen her kesimde çalışan emekçileri canından bezdirdi. Bu zorlu süreçte biz de onlara destek olmak için, bütçelerini bir nebze de olsa rahatlatacak katkı sağladık. Ek protokol ile çalışanlarımızın maaşlarında artış gerçekleştirdik” . ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu