GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası: “100 Milyon Doz Aşı Nerede?”

Tabip Odası: “100 Milyon Doz Aşı Nerede?”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, “Aşı olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş soruyor: Sayın Fahrettin Koca’nın, gelecek dediği 100 milyon doz aşı nerede?” diye sordu.

 “AŞI TEDARİKİNDE SIKINTI OLDUĞU ANLAŞILMAKTADIR”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan aşı sayılarına yönelik değerlendirmeler. Uçan her fırsatta temin edilen aşı miktarının az olduğunu söylediği açıklamasında salgında Kasım ayı verilerine geri dönüldüğünü söyledi. Vaka sayılarının yüksek seyrettiğine dikkat çeken Uçan  “ Ülkemizde günlük vaka sayısı 30 binlere, ölümler 150’ye dayandı, ‘Günde 1 milyon aşı yapılacak’ dediler,  aşı yapma sayısı azaldı, ayrıca aşı yok. Sağlık Bakanı’nın açıklamalarında aşı tedarikinde sıkıntı olduğu anlaşılmaktadır. Aşı olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş soruyor: Sayın Fahrettin Koca’nın, gelecek dediği 100 milyon doz aşı nerede?” dedi.

 “ÇAREYİ AŞI SAYISINI AÇIKLAMAMAKTA BULDU”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşı miktarını temin edilemediğini iddia ederek Sağlık Bakanlığı’nın bu yüzden artık aşı sayısına dair açıklama yapmadığını söyledi. Konuya ilişkin konuşan Uçan şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı 50 milyon doz aşıyı getirilemeyince çareyi gelen aşı miktarını açıklamamakta buldu. Bakan 25 Şubat’taki basın toplantısında ise 24 Kasım’da ayrıca Sinovac firmasıyla toplam 100 milyon doz sözleşme yapıldığını söylemiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre toplumun yüzde 70’nin Nisan-Mayıs aylarında aşılanarak, ayrıca aşı takviminin sonlandırılması planlanmıştı.

 “YERLİ AŞIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA”

Aşılama başlayalı 75 gün geçti, Bakan’ın hesabına göre bu tarihe kadar 60 milyon dozdan fazla aşı. Oysa yapılan 1. ve 2. dozun toplamı 14.1 milyon doz ve aşılama hızı azaldı ve bu hafta başında 60 yaşa ineceği söylenen aşı takvimi işlemedi, ayrıca 1 aydan fazla süredir 65 yaş üstü aşılamaları devam ediyor, öğretmenler aşılanamadı. Şimdi de sonbahar aylarından söz edilmektedir. Yerli aşımız Mart-Nisan gibi uygulamaya sokulacaktı. Bununla ilgili de hiçbir açıklama yok ne yazık ki.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu