Gündemİlçe Haberleri

Tabip Odası: “29 Mayıs’ta Ankara’yı Beyaza Boyamaya Gidiyoruz”

Tabip Odası: “29 Mayıs’ta Ankara’yı Beyaza Boyamaya Gidiyoruz”

 

Balıkesir Tabip Odası, Diş hekimleri Odası, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Birlik Ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş’in aralarında olduğu oda, birlik ve sendikalar ortak bir açıklama yaptı.

 

Sağlık Sistemi Eleştirildi

Yapılan açıklamada, Sağlık sisteminde yaşananların alarm verdiği ve krizin  derinleştiği iddia edildi.” Hastane kapısında kuyruk dönemi bitti diyenler; üç aydan önce randevu alınamadığını ve artık kuyrukların telefon başındaki sanal kuyruklara dönüştüğünü gayet iyi bilmektedir. Muayene olacaklar, ameliyat sırası bekleyenler ya evlerinde kaderine ya da özel hastanelerin insafına mahkûm edilmektedir.” denildi.

“Emek Bizim Söz Bizim” Eylem Sürecine Değinildi

Sağlıkta dönüşüm projesinin yarattığı etkilere yer verilen açıklamada ayrıca Bazı Oda, Birlik ve Sendikalar”2021 yılı Eylül ayında emeğimiz ve sağlıklı bir gelecek için başlattığımız “Emek Bizim Söz Bizim” eylem süreci öncesi yaptığımız anket çalışması; aylık gelirlerimiz, çalışma koşullarımız ve sağlıkta şiddet ile ilgili içinde bulunduğumuz kötü durumu açıkça ortaya koymaktaydı. Yaklaşık yedi ay sonra; 11-14 Nisan 2022’de 1674 hekimin katıldığı anket çalışmamızda ise aradan geçen sürede, verilen onca söze rağmen durumumuzda bir iyileşmenin olmadığını görmekteyiz ”ifadeleri yer aldı.

“Uyarıyoruz: Mesleğimiz, sağlığımız alarm veriyor”

“Emeğimiz, mesleğimiz ve toplumun sağlık hakkı için yaptığımız eylemlerin iktidar üzerinde oluşturduğu baskı; vaatler ve oyalamalarla geçiştirildi, halen de geçiştirilmeye çalışılıyor. Haklarımızı alabilmenin yolunun hep birlikte, yılmadan mücadele etmekten geçtiğini iyi biliyoruz, dün yaptığımız gibi bugün de mücadeleye devam ediyoruz. Yine uyarıyoruz: Mesleğimiz, sağlığımız alarm veriyor. Ama değiştirme, dönüştürme, geri alma şansımız var. Gelin birlikte dur diyelim, değiştirelim. “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” mitinginde buluşalım. Sorunların kaynağı ortadadır ve iktidar da dâhil herkesçe bilinmektedir. Sağlıklı bir gelecek için, bu topraklarda hekimlik yapabilmek için 29 Mayıs’ta Ankara’da tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle buluşuyoruz.”Haber:  Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu