Gündem

Tabip Odası “Algı Yönetimi Yapılıyor”

Tabip Odası “Algı Yönetimi Yapılıyor”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Sağlık Bakanlığının hasta ile vaka’yı ayırarak kavram kargaşasına neden olduğunu söyledi. Uçan yaptığı yazılı açıklamada aşı oranlarının yüksek gösterilerek Türkiye’yi maviye boyadığını ve algı yönetimi yaptığını iddia etti.

SALGIN SÜRÜYOR

Uçan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ve şimdi de sadece 18 yaş üstü nüfusu baz alarak, göçmen/sığınmacı nüfusu dahil etmeden; Sağlık Bakanlığınca 1. Aşı oranı % 86,2, 2. Aşı oranını ise % 70,5 olarak açıklamaktadır. Oysa epidemiyoloji biliminin yaptığı hesaplamaya göre tam aşılı oranı halen % 50’nin altındadır ve o yüzden salgın devam etmektedir, ve bu önlemlerle devam edecektir, o nedenle de her gün 200’ün üzerinde insanımızı kaybetmekteyiz.”

TABİP ODASI BAŞKANI UÇAN“İNFODEMİ YAPILIYOR”

“İnfodemi; hastalık hakkında hem doğru, hem de yanlış bilgilerin hızlı ve geniş kapsamlı bir şekilde yayılmasını ifade eden bir “bilgi” ve “salgın” kavramıdır. Gerçekler, söylentiler ve korkular karışıp dağıldıkça, hastalık hakkında gerekli bilgileri öğrenmek zorlaşırlar. Sağlık Bakanlığının yaptığı İNFODEMİ’dir. Muğlak bilgi verilmektedir. Ve bundan hiçbir kaygı duyulmamaktadır. Çünkü her gün kaybettiğimiz insanlarımızın durumu artık kanıksanmaktadır. Sağlık Otoritesi, aşı reddine göz yummakta ve aşı kararsızlığına yol açmaktadır. Milyonlarca insanımız aşısız dolaşmaktadır.Artık tahammülümüz kalmadı, gerçeklerin kamuoyuna şeffaf bir biçimde açıklanarak, Ölümlerin durdurulması gerekmektedir. Aşı İle Önlenebilir Bir Hastalıktan Ölümler Asla Kabul Edilemezler”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu