GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası “Altıncı Dalganın İçindeyiz”

Tabip Odası “Altıncı Dalganın İçindeyiz”

 

Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu pandemi konusunda açıklama yaptı. Pandeminin yayılımının sürdüğü ifade edilen açıklamada “Ne yazık ki tüm toplumda pandemi bitti, tedbirler kaldırıldı, atlattık havası yaşanmaktadır. Bilim insanlarının söylediği ise Vaka ve ölüm sayıları artıyor” denildi.

 

KAPALI ALANLARDA ÇOK DURMAYALIM

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan yönetim kurulu ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Uçan, “Sağlık Bakanlığı açıklama yapmamasına rağmen son günlerde Covid-19 sayılarında artış var. Bir kez daha uyarıyoruz. Kapalı alanlarda toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske takalım. Kapalı alanlarda fazla kalmayalım ve kapalı alanları sık sık havalandıralım ”dedi.

TEST YAPAN ÜLKELERDE VAKA VE ÖLÜMLER ARTIYOR

“Bilim insanlarımızın söylediği gibi Altıncı dalganın içindeyiz, vakalar giderek artıyor ama başka bir etkenle başka bir salgın da çıkabilir o dönemde. Bunu tahmin etmek, bunu bilmek mümkün değildir. Şu anda doğru düzgün vaka tespiti yapabilen, test yapabilen ülkelerde ciddi vaka artışı var. Ülkemizde de var. Bunlardan biri mutasyonla ağır bir klinik tablo oluşturabilecek bir özellik kazanıyorsa, o zaman da hastaneye yatışlar artıyor, ölüm sayıları artıyor.”

BAĞIŞIKLIĞA RAĞMEN HIZLA ARTIYOR

“ Şu anda bu altıncı dalgayı oluşturan DA4 ve DA5 dediğimiz mutantlar, çok ağır seyirli bir hastalık tablosu yapmıyor. Ancak bulaşıcılığı kendi kaynaklandıkları omicron’dan çok daha fazla…O yüzden bu kadar insanın geçirmesine, toplumda bir bağışıklık olmasına rağmen hızla yayılıyorlar.”Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu