Gündem

Tabip Odası: “Aşı Tereddüttü Giderilmeli”

Tabip Odası: “Aşı Tereddüttü Giderilmeli”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Sağlık Bakanlığınca yeterli aşı sağlanmalı aşı tereddüttü giderilmelidir.” dedi.

 “2 HAFTADIR DÜŞÜŞ YOK”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Balıkesir’de kovid-19 vaka sayılarında Ocak ayında görülen düşüşten sonra yaklaşık 2 haftadır vaka sayılarında düşüş görülmediğini söyledi. Uçan toplumda bağışıklık için yeterli aşılamanın yapılmadığını iddia etti. Salgının henüz kontrol altına alınmadığını söyleyen Necdet Uçan, “Mutant varyantların yayıldığı ve COVİD-19 nedeniyle her gün 70-80’e yakın insanımızı yitirdiğimiz bir süreçte normalleşme adımlarının atılması ne yazık ki yeni bir dalganın tekrarını getirecektir. Ve 1 yıl önceki “yeni normal” sürecindeki tabloya geri dönme olasılığı yüksek olacaktır. ”dedi.

 “KISA SÜREDE KONTROL BEKLENMEMELİ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan  “Günlük test sayıları her geçen gün azaltılarak, adeta kademeli normale zemin hazırlanılmaktadır.” diyerek şöyle kaydetti:

“Salgının yükü sadece belli bir kesimlere yüklenilmemelidir. Toplumsal düzeyde bulaşıcılığı önleyecek tedbirler alınırken, sosyal devlet olanakları toplum yararına kullanılmalıdır. Hızla yeterli miktarda aşı temin edilmeli, risk gruplarına (Öğretmen, Polis, Zabıta, toplu taşım şoförleri, AVM kasiyerleri, kargo çalışanları, gişe memurları, toplu çalışılan işyerleri vb.) ve kronik hastalığı olanlara kısa süre içerisinde aşı yapılmalı ve toplum bağışıklığı oranı hızla artırılmalıdır. Aşı tereddütçe olanların bu tereddüdünün giderilmesi gerekir. Bu hızla gidilirse 1 yıldan önce aşılamaların bitirilmesi olanaksızdır. Ve kısa sürede hastalığın kontrol altına alınması da beklenmemelidir. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu