Gündem

Tabip Odası: “Aşıda Hiçbir Ülkeye Bağımlı Kalmayalım”

Tabip Odası: “Aşıda Hiçbir Ülkeye Bağımlı Kalmayalım”

 

Tabip Odası: “Aşıda Hiçbir Ülkeye Bağımlı Kalmayalım”. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Uçan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün yeniden açılmasına ilişkin kampanya başlattıklarını dile getirdi.

“REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA ENSTİTÜSÜ AÇILSIN”

Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Uçan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün yeniden açılmasına ilişkin kampanya başlattıklarını dile getirdi. Kampanya kapsamında açıklamada bulunan Necdet Uçan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün yeniden açılmasını istediklerini dile getirdi. Başkan Uçan açıklamasında şöyle kaydetti:

“HİÇBİR ÜLKEYE BAĞIMLI KALMAYALIM”

“ Aşı üretimimizi kendimiz yapalım. Hiçbir ülkeye bağımlı kalmayalım. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı veya Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Türkiye’de yaşayan halkın sağlığının korunması amacıyla temel laboratuvar hizmetleri yürütmek için kurulmuş Ankara’da bulunan bir ulusal referans laboratuvarı idi.

AŞIDA YERLİ VE MİLLİ VURGUSU

1928 yılında kurulmuş olup 1930 lu yıllardan itibaren aşı üretme konusunda başarılı çalışmalar yapılmıştır. 90 yıl önce yaptığımız başarılı çalışmayı şimdi niçin yapmıyoruz diyor ve ulusal aşı merkezimizin kurulmasını ve sağlık savaşında stratejik birer silah olan aşı, ilaç, serum gibi malzemelerin ‘Yerli ve Milli’ olarak ülkemizde üretilmesini talep ediyoruz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu