Gündem

Tabip Odası Balıkesir Şubesi “Canımız Yanıyor” Dedi

Tabip Odası Balıkesir Şubesi “Canımız Yanıyor” Dedi

Balıkesir Tabip Odası yaptığı yazılı açıklama ile BAÜN Tıp Fakültesinden bir doktorun suisid  girişimi sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “2020-2021 Eğitim Öğretim yılı BAUN Tıp Fakültesi Mezuniyet törenine çok yakın bir süreçte ne yazık ki BAUN Tıp Fakültesi’nden İntern Dr. bir meslektaşımızın gencecik Levent’in suisidine tanıklık etmek zorunda kaldık. Durum, bizleri derinden üzüp, yaraladı.Her koşula alışkın, nöbetlerle sabahlamayı, her zorluğa göğüs germeyi bilen, özverilerle sürdürülecek olan bir mesleğin üyeleri olarak her şeye rağmen, değer kattığımız yaşamın, hayat verdiğimiz canların dünyasında her koşulda yaşamaya değer.

Hiçbir olumsuzluk bizi yıldırmamalı, korkutmamalı ve çaresiz bırakmamalı. Pandemi sürecinde birçok meslektaşımız ve sağlık çalışanını kaybetmek bize acı veriyordu ki buna zorlu tıp eğitiminin sonuna gelmiş bir meslektaşımızı kaybetmekle yeniden sarsıldık. Tabii ki gerek yetkililer, gerek kurumlar ve gerekse demokratik kitle örgütleri olarak bizler sosyal sorumluluklarımızı ne kadar yapabildiğimizi sorgulamalıyız.Sevgili genç meslektaşımız Levent’i sevgi ile anıyor, acılı ailesine ve Tıp camiasına, arkadaşlarına Tıp Fakültesi öğrenci ve hocalarına  başsağlığı ve sabırlar, Levent’e Allah’tan rahmet diliyoruz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu