Gündem

Tabip Odası “Covid-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin”

Tabip Odası “Covid-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesine ilişkin taleplerini dile getirdi.

 

“COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI KABUL EDİLSİN”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesine ilişkin taleplerini dile getirdi. Covid-19 ‘un Türkiye’de meslek hastalığı olarak sayılması gerektiğini söyleyen Uçan konunun siyaset üstü bir tavırla ele alınması gerektiğini vurgulayan bir açıklamada bulundu. Başkan Uçan konuyla ilgili şöyle kaydetti:

YAKLAŞIK 170 SAĞLIKÇI HAYATINI KAYBETTİ

“Sağlıkçıların bu dönemde en büyük sorunu sağlıkta şiddet olduğu gibi şu ana kadar Türkiye’de yaklaşık 8 aylık pandemi sürecinde 60 a yakın hekim arkadaşımız,170 e yakın da toplam sağlık çalışanı arkadaşımız maalesef hayatını kaybetti. Çoğu ülkede covid-19 otomatik olarak meslek hastalığı olarak kabul edildi. Ancak bizim ülkemizde şuanda covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmiyor.

SİYASET ÜSTÜ DEĞERLENDİRİLMELİ

Şuanda biz tüm Tabip Odaları olarak Türkiye çapında covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi ile ilgili bir süreç götürüyoruz. Siyasi parti gruplarından biri bu konuda, Sosyal Sigortalar Kanunu’na bir ek yapılması bir değişikli yapılması ile ilgili teklif sundu. Bunun bir siyasi parti ile belirli bir görüş ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu konunun siyaset üstü olarak değerlendirilip sağlık çalışanlarının bu hakka kavuşturulmasını, covid19’un meslek hastalığı kabul edilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu