Gündem

Tabip Odası Kadın Haklarına Dikkat Çekti

Tabip Odası Kadın Haklarına Dikkat Çekti

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Dünya kadınlarının isyan ve direniş günü diyerek 2021 yılının ülkemizde kadın haklarına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine saldırılar ile anıldığına işaret etti.

 

Kadına yönelik şiddete karşı hukuki bir barikat oluşturan İstanbul Sözleşmesi’nden, toplumdaki tüm itirazlara rağmen Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılmıştır, bunu kabul etmemiz mümkün değil denilen Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan’ın yaptığı yazılı açıklamada  ayrıca bazı isteklerde dile getirildi.

 

“8 MART KADINLAR İZİNLİ SAYILMALI”

 

“ İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Salgın ve yoksulluk ile artan kadın işsizliğini azaltacak istihdam politikaları hızla hayata geçirilmelidir. Çalışma hayatında kadına yönelik her türlü ayrımcılık terk edilmeli, kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi sunulan esnek-güvencesiz ve kayıt dışı çalıştırmaya son verilmeli, güvenceli iş, güvenli yaşam koşulları sağlanmalıdır. ILO 190 iş yaşamında şiddet ve taciz sözleşmesi onaylanmalıdır. Medeni Yasa değişikliği ve nafaka hakkının gaspına yönelik yasa tasarısı geri çekilmelidir. Yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsiliyetin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. 8 Mart kadınlar için ücretli izin günü sayılmalıdır.”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu