GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası: “Kısmi Kapanma Ancak Kısmi Yarar Sağlar”

Tabip Odası: “Kısmi Kapanma Ancak Kısmi Yarar Sağlar”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan pandemi döneminde alınan tedbirlerin yetersiz kaldığını söyledi. Alınan bir takım önlemlerden olumsuz  anlamların çıkabildiğine işaret ederek; Saat 21 de başlayan yasağı 19’a çekmek de çok sınırlı yarar sağlayacak, virüs mesai saatlerinde sanki bulaşmayıp, mesai saatleri dışını bekleyecek gibi anlam taşımaktadır.”dedi.

Kısmi Önlemler Yetersiz

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan,“27 Şubat-5 Mart 2021 tarihleri arasında 172 (Yüz binde) olan vaka İnsidansı 3-9 Nisan 2021 tarihlerinde 529’a, 3 katına çıkmıştır. Bir önceki haftaya göre ise insidansta % 23 artış olmuştur. Alınan kısmi önlemler yap-boz olarak devam etmektedir. Daha önce uygulanan yöntemlerdir ve görünen o ki daha önce olduğu kadar yarar sağlayacaktır. Kısmi alınan önlemlerden en önemlisi şehirlerarası ulaşım kısıtlılığıdır, yararlı olmakla birlikte şehir içi ulaşım kısıtlılığı azaltmadan, kapalı alanlarda çalışanlara kısıtlama getirilmeden çok yararlı olabileceğini düşünmemekteyiz ”dedi.

65 Yaş Üstü Kısıtlaması

“Açık havadaki park alanlarının bantlanıp, yasaklanarak, AVM’lerin fabrikaların, yemekhanelerin açık olması ne yazık ki çok da bilimsel önlemler değildir. Saat 21 de başlayan yasağı 19’a çekmek de çok sınırlı yarar sağlayacak, virüs mesai saatlerinde sanki bulaşmayıp, mesai saatleri dışını bekleyecek gibi anlam taşımaktadır. İki aşısını da olan 65 yaş üstü kısıtlılıklarının devam etmesinin ayrıca dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur.”

Meslek Hastalığı Talebi

“ Sayın Sağlık Bakanı mevcut durumdan 84 milyon insanımızı sorumlu tutmaktadır. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki 1 yılı aşkın süredir tüm bilimsel yöntemleri öneren, şeffaflığı savunana, önlemlerin zamanında alınmasını, aşı çeşitliliği ve yeteri kadar, zamanında aşı sağlanmasını talep eden, toplumsal bağışıklığın bir an önce  oluşturulması için hızla aşılamanın yapılmasını savunan mevcut durumdan en çok zararı gören, en çok hastalanan ve ölen hekim ve sağlık çalışanları örgütleri olarak mevcut durumdan sorumlu olmadığımızı özellikle ve yüksek sesle ve mağdurları olduğumuz halde Covid-19’u meslek hastalığı  olarak kabul ettirememenin üzüntüsünü yaşadığımızı belirtmek istiyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu