GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası Koronavirüs Tablosunu Değerlendirdi

Tabip Odası Koronavirüs Tablosunu Değerlendirdi

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “2-4 hafta kapanmadan vaka sayılarının kontrol altına alınamayacağını, kurallara uymanın herkes için geçerli olduğunu söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

 “YİNE HAKLI ÇIKTIK DEMEK İSTEMİYORUZ”

Uçan, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık il bazlı koronavirüs tablosunu değerlendirdi. Vaka sayısının yükselişine dikkat çeken Uçan “Yine haklı çıktık” demek istemediklerini söyledi. Ayrıca Uçan “Çünkü sürecin başından beri öngörülerimiz yaşanan süreçte hep doğruladı. Ancak biz gerçekleri ve yapılması gerekenleri ısrarla söyleyeceğiz. 2-4 hafta kapanmadan vaka sayılarının kontrol altına alınamayacağını, kurallara uymanın önemini söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

AŞILAMA HIZINI DEĞERLENDİRDİ

Uçan, “İnsidansta geçen haftaya göre % 50, 4 hafta önceye göre % 300 artış. İnsidans Haritası yangın yerine döndü, Halen lebaleb kongreler hız kesmeden devam ediyor. Aşı hızı çok yavaşladı ve tam bağışıklanan hedefin halen % 6 seviyesinde. Sayın Sağlık Bakanımız aşıların tam olarak sağlanmasında Nisan ayını işaret ediyordu, şimdi sonbahar söylemleri başladı” dedi. Aşılama hızının yavaş olduğunu vurgulayan Uçan  “Bu hızla istenen hedefe ancak 2 yılda ulaşılabilir ki, daha önce aşı yapılanların da bu süreçte tekrar aşılanması gerekecektir. Ancak sağlık bakanlığını ivedi olarak  aşı çeşitliliğini arttırmaya, yeterli miktarda ve gereken zamanda aşı sağlamaya çağırıyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu