GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası Sağlık Bakanlığını Eleştirdi

Tabip Odası Sağlık Bakanlığını Eleştirdi

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan Sağlık Bakanlığının yaptığı covid 19 vaka sayılarının tablosunu eleştirdi.  Uçan Sağlık Bakanlığının 2 haftalık açıldığı vaka sayılarının eski vaka olarak gösterildiğini öne sürdü.

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan konuyla ilgili olarak : ‘’14 Nisan’dan itibaren 2 hafta boyunca Sağlık Bakanlığı Haftalık Covid-19 Tablosunda Aktif Vaka Sayısı “Eksi vaka” gösterilerek matematiği alt üst edip dünya rekoru kırdık’’dedi.

Uçan açıklamasında : ‘’Aktif vaka sayısının ‘eksi’ olarak görünmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Senkronizasyon hatası oldu” açıklaması bir itiraftır’’şeklinde konuştu.  Uçan ayrıca: ‘’ Bu senkronizasyon hatası Pandeminin başından itibaren bilinçli olarak yapılıyor. Kapalı alanlarda maske takılması kaldırılıyor. Sağlık Bakanlığı verileri düşük düzeyde tutmak için sürekli rakamlarla oynayarak senkronizasyon yaratmaya çalıştı. Şimdi de bu yapılanı “senkronizasyon hatası”  olarak yorumlanıyor. İroni olarak yorumluyoruz’’dedi. Haber:Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu