GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odası Ve Sendikalardan Ortak Açıklama

Tabip Odası Ve Sendikalardan Ortak Açıklama

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Ceza Yönetmeliğini Reddettiklerini ve Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinin iptalini istediklerini söyledi.

Altıeylül 18 Nolu Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde  bir basın toplantısı ile konuyu duyuran Tabip Odası Başkanı Uçan ve yönetim kurulu üyeleri saat 12.30’da açıklama yaptı. Açıklamaya Balıkesir Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ,Genel Sağlık İş Sendikası Balıkesir İl Temsilciliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası,Balıkesir Aile Hekimleri Derneği,Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği de ortak oldu.

Sendikalar Dava Açtı

Necdet Uçan’ın okuduğu açıkalamada“Açıklamada Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği 30 Haziran 2021’de yayımlandığında bu yönetmeliğin aile sağlığı merkezi (ASM) sağlık çalışanlarının iş güvencesini tamamen ortadan kaldırdığını, düşünce açıklama görüş bildirilmeyi yasakladığını, özlük haklarını hukuksuz ve haksız yere kısıtladığını birçok basın açıklamaları ve eylem etkinliklerimizle kamuoyuna açıklamış, Tabip Odamızca Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin yürütülmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili 03.08.2021 tarihinde Danıştay 2.Daire Başkanlığı’nda  2021/17616 dosya no ile  dava açılmıştır. Ayrıca birçok sağlık sendikamız da ayni davayı açmıştır.” dediler.

İki Aile Hekiminin Sözleşmesi Yenilenmedi

Hakkâri ve Tekirdağ illerinde görevli iki aile hekiminin sözleşmelerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde yenilenmediğini söyleyen Uçan, “ Ceza yönetmeliğinin ASM sağlık çalışanlarının iş güvencesini tamamen ortadan kaldırdığını görmüş olduk. Haksız ve hukuksuz bir şekilde kurulan komisyonlar üzerinden ASM sağlık çalışanlarının sözleşmelerinin yinelenmemesi iptal edilmesi talebimizde haklı olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. “Değerlendirme neticesinde komisyon tarafından; yeniden sözleşme imzalanmasına veya sözleşmenin yenilenmemesine karar verilir. Aile sağlığı çalışanları için verilecek kararlarda aile hekiminin görüşü de alınırlar. Komisyonun teşekkülü ile çalışma usul ve ayrıca esasları bakanlıkça belirlenirler” dedi.

Hiçbir Talebimizden Vazgeçmiyoruz

“Konu, çalışma koşullarımızın her geçen gün kötüleşmesi, şiddetin her geçen gün artmasıdır. En fazla hastalanan ve ayrıca ölen meslek grubu olmamıza rağmen COVID-19’un meslek hastalığı sayılmamasıdır. Sorun koruyucu değil tedavi edici sağlık sistemindedir. Sorun bizlerin hak arama eylemlerinde değil, sorun bizlerin emeğini çalan, ayrıca emeğimizin karşılığını vermemekte direnen bu sistemdedir.  Hiçbir talebimizden vazgeçmiyoruz. Toplumun sağlığı, sağlık çalışanlarının sağlığından geçer. Meclis’in açılması ile özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin ayrıca acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve ayrıca emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.” Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu