Gündem

Tabip Odası Yeni Meclise Gelen Yeni Düzenlemenin Hayal Kırıklığını Olduğunu Söyledi

Tabip Odası Yeni Meclise Gelen Yeni Düzenlemenin Hayal Kırıklığını Olduğunu Söyledi

 

Balıkesir Tabip Odası sağlık çalışanları için oluşturulan yeni yasa teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, teklifin 2021 yılında sunulan düzenlemeden daha geride hazırlandığını belirtti.

 

“Daha Önce Sunulan Düzenlemenin Gerisinde”

“Bazı kanunlarla 375 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu, Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının mali ve ÖZLÜK haklarında önemli iyileştirmelerle sonuçlanacak ilk büyük adım atıldığını belirtmektedir. Oysa; Aralık 2021 ayında TBMM’de Geri Çekilen Düzenlemeden Bile Daha Geride Olan Yeni Yasa Teklifi Kabul Edilebilir Değildir”

“Çalışma Şartları Zorlaşıyor”

Sağlık sistemini eleştiren Uçan açıklamasında; Sistem, pandemi ve krizlerin etkisiyle gittikçe tıkanmaktadır. Sağlık sistemindeki tıkanmışlığının çözümü için ise sistemi gözden geçirip değiştirmek yerine; yaşananlardan ders alınmamışçasına, çalışanların üzerine daha fazla yüklenilmektedir. Çalışanların ücretleri her geçen ay erirken çalışma şartları daha da zorlaşmaktadır ”dedi.

“Nitelikli Sağlık Hizmeti Alınamıyor”

Uçan, “Hekimlerin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücret alıyor diyen Uçan ayrıca, “her gün sağlık kurumlarında yaşanan kaos ortamını idare etmek zorunda kalmaktadırlar. Dayanılmaz hale gelen koşullar sonucu son iki yılda binlerce hekim kamudan istifa etmiş ve yine binlercesi yurt dışına gitmektedir. Uzun süredir nitelikli sağlık hizmeti alamayan toplum; artık hekim bulamamaktadır ”dedi.

Önce Mecliste Kabul Edilip Uygunsuz Şekilde Geri Çekilmiştir”

“Özlük haklarımız ve toplumun sağlık hakkı için Türk Tabipleri Birliği olarak 2021 Ekim ayında başlattığımız “Emek Bizim, Söz Bizim” eylem süreci boyunca 2021 Aralık’ta TBMM’de kabul edilip sonrasında uygunsuz biçimde geri çekilen yasa tasarısı, 14 Mart’ta Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 5 vaat ve son olarak da sağlıkta şiddet ve malpraktis ile alakalı, etkili olmadığı aşikar olan yasal düzenleme gibi gelişmeler yaşandı. Aylardır oyalama ve algı yönetimi dışında somut bir adım göremiyoruz. 07.06.2022 tarihinde TBMM’ye getirilen yasa teklifi de hayal kırıklıklarımıza bir yenisini eklemiştir.” Haber: Serap Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu