GündemTürkiye Gündemi

Tabip Odasında Yeni Yönetim Oluştu

Tabip Odasında Yeni Yönetim Oluştu

 

6-17 Nisan 2022 tarihinde yapılan Tabip Odası Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı sonucunda yeni seçilen Yönetim Kurulun yapmış olduğu görev dağılımı ve yapacağı çalışmalar ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

 

Dsc 0003

 

HEKİMLİK MESLEĞİNİ GELİŞTİRME ÇABASI

Dün düzenlenen toplantıda Necdet Uçan, “Son 30 yılda Odamızın her kademesinde çalışan, emek sarf edilerek bize emanet edilen geleneği ve iyi hekimlik değerlerini yaşatmaya çalıştık. Binlerce yıldır bu coğrafyada icra edilen Hekimlik mesleğinin ve kültürünün hep üstüne koymaya, geliştirmeye ve zenginleştirmeye çaba sarf ettik ”dedi.

TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM OLUŞTU

16-17 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan Seçimli Genel Kurul sonrası 21 Nisan 2022’de Yönetim Kurulu 2022-24  dönemi için görev dağılımını yaptı.Bu dağılım şöyle oluştu:

Başkan                  :Dr.Necdet UÇAN

Genel Sekreter       :Dr.Muhammet CAN

Muhasip                :Dr.Dilek YILDIRIM

Veznedar               :Dr.Volkan YARAR

Üye                       :Dr.Şahin CILIZ

Üye                       :Dr.Ahmet DAMAR

Üye                       :Dr.Ayla Volkan BOYUER

 “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Uçan Tabip Odası’nın  bundan sonra yapacağı çalışmalarında değindi. “İlimizdeki tüm meslektaşlarımız ile iletişim ve işbirliği içerisinde çalışacağız. Bu amaçla;  kurum ziyaretleri, temsilciliklerin geliştirilmesi ve desteklenmesi/ Hekim Meclisi oluşturulması, mevcut komisyonların daha işlevsel hale getirilmesi önem taşımaktadır. Hekimlerin katılımının değişik kültürel, sanatsal organizasyon, gezi, atölye çalışmaları ile bir araya gelmelerini sağlamaya çalışacağız.  Meslektaşlarımızın yaşamış olduğu hukuksal sorunlar ve geldiğimiz aşamada şiddetin artarak-sıradanlaşması nedeni ile Hukuk büromuzu daha da güçlendireceğiz.”

          PANDEMİ SÜRECİNE İLİŞKİN PANEL DÜZENLENECEK

“Başka ülkelere hekim göçünü engellemek için ve tüm meslektaşlarımızın sosyal ve ekonomik ve özlük haklarının düzeltilmesi amacıyla gerekli mücadele sürdürülecektir.     Odamız Eğitim Komisyonunun sürdürdüğü Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimlerine Pandemi sürecinde kaldığı yerden devam edilecektir.4-6 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan III. Kent Sempozyumunun bileşeni olarak Halk Sağlığı ve Pandemi süreci ile ilgili Panel ve çalışma yapılacaktır.”

BİLİM KURULU OLUŞTURULACAK

“Bünyesinde İlimizde halk sağlığını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyen tüm konu başlıkları ile bilimsel bilginin üretilmesine katkı vermeyi sürdürmek amacı ile Tabip Odamız Bilim Kurulu oluşturmak için çaba sarf edilecektir.İcra yetkisi olmayıp, demokratik baskı unsuru olan meslek örgütümüzün yasasında yer alan 12 Eylül dönemi artığı uygulamalarından kaynaklanan anti-demokratik uygulamaların kaldırılması, önümüzdeki süreçte çağdaş ve demokratik, günün gereksinimlerine yanıt verecek ve meslek örgütünün daha etkin görev yapmasını, hak mücadelesini yükseltecek çalışmalar içinde olacağız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu