GündemTürkiye Gündemi

Tabipler’den Açıklama  “Mücadelemiz Sürecek”

Tabipler’den Açıklama  “Mücadelemiz Sürecek”

Tabip Odalarının katılımı ile İstanbul Tabip Odasının ev sahipliğinde hibrit bir basın toplantısı düzenlendi. Emeğe sahip çıkılan bir sürecin birlikte örüldüğünün yinelendiği toplantıda “Beyaz Yürüyüş”, Beyaz Forum” ve Haklarımızı talep ettiğimiz G(ö)rev etkinliği değerlendirildi.

Balıkesir Tabip Odasının da içinde bulunduğu Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan değerlendirmede pandemi de daha da öne çıkan ve yaşanılan süreçte derinleşen, ciddi bir yönetmeme kriziyle boğuşulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Bolca açılan tıp fakülteleri, sadece binalarla ve hak etmeyenlere liyakatsiz peşkeş çekilen kadrolarla doldurulacak yerler değildir; sağlığımızın/geleceğimizin altını oyuyorsunuz” dedik. Buna karşı mücadele verdik. Bugün hizmet veren hekim sayısında azlık, geleceğini yurt dışında arayan genç hekimlerin bu kadar artması, uyarılarımızı ne yazık ki haklı çıkarıyor”  denildi.

“Asistan Hekimlikte 36 Saatlik Nöbet”

“Yıllardır sağlıkta şiddet yasa tasarımıza sahip çıkamayan, etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarmayan iktidar en az bize saldıranlar kadar sorumludur. Asistan hekimlerin 36 saatlik nöbetlerini engelleyecek, hiçbir maddi manevi kayba uğramalarına izin vermeyecek, resmi düzenleme getirmeyenler; eğitimlerini öncelemeyenler topluma iyi yetişmiş hekimlerin sözünü nasıl verecektir? Yorgunluktan, bezginlikten daha fazla hekim arkadaşımızı kaybetmemiz mi beklenmektedir?”

“İş kaybetme maaş alamama korkuları yaşıyorlar”

“İktidarı eleştiren Türk Tabipler Birliğinin açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Salgınla mücadele eden aile hekimlerine “Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği” ile teşekkür eden iktidar; ikinci basamaktaki hekimleri de unutmamış, büyük firmalara sattığı şehir hastanelerinin borçlarını da döner sermayelerini vermeyerek ödetmiştir. Özel hastanelere giden hekimler de unutulmamış; özel hastane sahiplerini, hekimleri güvencesizleştiren şirket kurdurma, ciro baskılarını görmezden gelerek desteklemiştir. Güvencesizleştirilen bir diğer hekim grubu olan işyeri hekimlerimizin %38’i işini kaybetme korkusu yaşamakta; %37’si ücretlerini ve maaşlarının bir kısmını ya da tamamını alamamaktadır.”

“Bu Daha Başlangıç  Mücadele Sürecek”

Yapmış olduğumuz “Beyaz Forum” sonuç bildirgesinde hekimlerin de belirttiği gibi, eğer tutumlarında ısrar ederlerse bu daha başlangıçtır ve haklarımızı almak için; toplumun sağlık hakkını korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanı ve iktidar son grevden birçok dersler çıkarmalıdır.Özlük haklarımız için getirilen, hepimizi kapsamayan, yasa tasarısına bile bir gün tahammül edemeyip geri çeken ve bizlere unutturmaya çalışan hükümete sesleniyoruz: O yasayı daha da kapsamlı ve yukarıda bahsettiğimiz birçok başlığı içerecek şekilde getirmek bize karşı sorumluluğunuzdur. Bizlere bir şey bahşetmiyorsunuz, artık bıçağın kemikte olduğunu sizler de iyi biliyorsunuz. Haklarımızı/taleplerimizi, emeğimizin karşılığını alana kadar eylemlerimiz, mücadelemiz devam edecek. Bu bağlamda yeni eylem ve etkinliklerimizin olacağını bilmenizi isteriz.

 “Ara Vermeden Devam Ediyoruz!”

Açıklamada, “Tabip odalarımızla birlikte oluşturacağımız yeni eylem takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız ve hayata geçireceğiz. Bir daha haklarımızın gasp edilmeyeceği, bizlerin görmezden gelinmeyeceği; sağlığın hak olduğu, hastanelerin satılamayacağı bir sağlık sisteminin kurulması, bizlerin sağlıklı bir toplum için asli hekimlik görevi olduğunu biliyoruz. Emek bizimse söz de bizimdir! Topluma sesleniyoruz: Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için… Sağlık mücadelesinde yan yanayız! G(ö)REV etkinliğimizde olduğu gibi destek ve dayanışmanızla geleceğimize ve sağlığımıza sahip çıkacağız.”denildi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu