GündemKöşe Yazıları

Tahıl Ve Enerji Krizi

Tahıl Ve Enerji Krizi

 

Dünya’ya da iki krizden bahsediliyordu biliyorsunuz. Büyük krizler. Birisi tahıl diğeri enerji krizi.

Tahıl krizi Türkiye’nin son derece başarılı yönetimi sayesinde çözüldü. Karadeniz’de gemilerin sevkiyatının başlaması, küresel tahıl fiyatlarındaki düşüşü daha da hızlandırmış, bu gelişme küresel enflasyonu besleyen küresel tarım ve gıda fiyatlarında gevşemeyi hızlandıracak bir süreci de olumlu yönde tetiklemiş oldu.

Öte yandan Enerji krizi ile ilgili daha kış ayları gelmediğinden işin ciddiyetini Avrupa’da yaşayan sade vatandaş daha anlamadı. Bu konuda çıkan bazı haberlerde;

Almanya’da büyük kentlerdeki meydanlarda anıt ve tarihi binaların ışıklarının kısılmasına, kamuya açık yerlerde suyun kapatılmasına ve belediye spor tesislerindeki duşlarda sadece soğuk su akmasına karar verilmiş.

Bir başka haberde;

Enerji krizi nükleeri yeniden gündeme getirdi

Rusya savaşı ile Avrupa’da ciddi bir krize dönüşen enerji bağımlılığına çözüm arayışı, bir süredir terk edilmesi planlanan nükleer enerjiyi yeniden sahneye taşıyor.

Dünya küresel bir enerji kriziyle mücadele ederken nükleer enerjinin, ülkelerin yenilenebilir enerjilerin hakim olduğu enerji sistemlerine güvenli geçişinde önemli bir rol oynayabileceği daha çok gündeme gelmeye başladı. CNN, NYT, Washington Post ve CNBS’de yer alan konuya ilişkin makalelerde ve UEA, BP ve UEAK raporlarında nükleer enerjinin bir seçenek olarak daha fazla dillendirildiği görülüyor.”diyor … İlerleyen günller,aylar ve yıllar neleri gösterecek hepbirlikte göreceğiz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu