Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Tahtacı Köyüne Baraj İstemiyoruz”

“Tahtacı Köyüne Baraj İstemiyoruz”

Burhaniye Tahtacı Köyünde baraj yapımına karşı çıkan çevreci örgütler ve köy halkı önceki gün biraraya geldi. Köyümüz su altında kalmasın diyen köylülerin sesine, Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu, çevreci STK’lar ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekinde destek verdi.

Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu Yolcu Bilginç’inde katıldığı programda köylülere destek verildi. Burhaniye Tahtacı Köyünde baraj yapımının olumsuzluklarına değinildi. Yapılabilirliğinin olmadığı ve olması gereken şartların yerine getirilmemesinin riskleri de beraberinde getireceği savunuldu. Öte yandan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin burada köylüleri dinledi ve bir konuşma yaptı. Aytekin konuşmasında, “Bir barajın yapılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi lazım.

B52C09D6 3F5B 4049 962F Babdef26D52D

Öncelikle teknik anlamda oraya yapılabiliyor olması lazım. Mühendislerin, çevre örgütlerindeki teknik insanların buraya bu teknik olarak buraya yapılabilir demesi lazım. Bu şart yerine getirilmemiş. Bu bölge birinci derece sit alanıdır. Bırakın baraj yapmayı bir çivi dahi çakamazsınız. Aynı zamanda da deprem bölgesi.Birinci  şartname ile uygun değil birde hukuki, şart gerek ancak bu konuda bir dava açılmış. Bölge idare mahkemesi buraya ÇED uygulanmadan baraj yapılamaz denmiş Danıştay da onaylamış. Bu proje hukuken de yerine getirilmemiş ”dedi. Oğuz Kaplan

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu