GündemKöşe YazılarıSiyaset

‘Tamam’ mı, ‘Devam’ mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın önceki gün bir konuşmasında ‘Tamam mı, devam mı, milletimiz karar verecek’ sözleri sonrası, muhalefet Cumhurbaşkanı adayları ve partililerinin sosyal medya üzerinden başlattığı ‘Tamam’ kampanyası büyüyor.

Bunun yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen Bakanlar başta olmak üzere destek veren vatandaşlarda aynı ölçüde ‘Devam’ kampanyasını başlattı.

Sosyal Medya platformlarında bir atışmadı gidiyor. Tabi bu tartışmanın yada yarışın bir kazananı yok. Olmayacak da. Bunlar seçim kampanlarına renk katan dokunuşlar bana göre. Renk katan, stresi azaltan ve neşe veren diyaloglar. Şuan öyle gidiyor, öylede gitsin isteriz.

Türkiye 24 Haziran’a kilitlendi. Her akşam hemen hemen tüm haber kanallarında yazarlar, uzmanlar, siyasetçiler ve gazetecilerin katılımları ile tartışma programları düzenleniyor. Tabi her programda olduğu gibi bu programlarda da taraflar oluyor. ‘Tamamcılar’, ‘Devamcılar’ olarak tanımlayabileceğimiz isimler görüşlerini açıklıyor, tartışıyor.

Bazı programlarda tartışmanın dozu aşıp, ufaktan hakaret ve küçümsemelere kadar varabiliyor. Demokrasi bu. Kimsenin kimseyi görüşü, yüzünden yermesi, aşağılaması, küçümsemesi doğru değil. Sonuçta 25 Haziran sabahı veya bir hafta sonra Türkiye yeni Cumhurbaşkanını seçecek. 25 Haziran sabahı meclis aritmetiği belli olacak. Sadece Cumhurbaşkanlığı değil bu aritmetikteki matematikte önemli. Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı için meclis aritmetiğinin de güçlü olması gerekiyor.

Seçim süreci ‘Tamam’, ‘Devam’ tartışmaları arasında sürüyor ve sürecek. Belki yeni tartışma odakları çıkacak ortaya. Ama kararı 24 Haziran günü sandık başına giden seçmen verecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu