GündemTürkiye Gündemi

“Tamamlanan Barajlarımıza DSİ’nin Rozetini Takarız”

“Tamamlanan Barajlarımıza DSİ’nin Rozetini Takarız”

Balıkesirlilerin sorduğu; Balıkesir’de DSİ neler yapıyor? Balıkesir susuz kalacak mı? Gibi sorular, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak’ın basınla yaptığı sohbet esnasında yanıt buldu.

BALIKESİR SUSUZ MU KALACAK?

Koçak, Balıkesir’in 2040 ve 2070 yılına kadar içme suyu ile ilgili hazır planları olduğunu belirtti. Ayrıca, Balıkesir’in hızlı büyüme ya da iklim değişikliğinin etkisinin de dikkate alındığını ifade etti. Koçak, bu konuda mevcut ikizce tepeler barajının tamamen içme suyu rezervi olarak kullanılması için, mevcut sulamanın yapıldığı alanlara Çaygören Barajından Borularla sulama planlarının hazır olduğunu belirtti.

Balıkesir DSİ 25’nci Bölge Müdürü  Nazmi Koçak’ın sohbetli bilgi aktarımı esnasında DSİ Bölge Müdür Yardımcıları Murat Sayan, Feyzullah Kadırhan, Proje Ve İnşaat Şube Müdürü Sercan Acan, ayrıca Etüt Plan Şube Müdürü Abdulkadir Yılmaz’da  yer aldı.

Devlet Su İşleri Balıkesir 25’nci Bölge Müdürü Nazmi Koçak, DSİ’nin kuruluşunun arazileri koruma amacıyla var olduğunu ve akabinde DSİ’nin Sulama İşleri ve ayrıca İçme Suyu ile ilgili işlemlerle barajlar, göletler ve ayrıca dere ıslah çalışmaları gibi hizmetler verdiğini hatırlattı.

BARAJ VE GÖLETLERDE HUMMALI ÇALIŞMA İZLERİ

Tarım Ve Orman Bakanlığı Devlet Su işleri Balıkesir 25’nci Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Balıkesir’de tamamladığımız Barajlarımıza DSİ’nin rozetini takarız diyerek devam eden çalışmalara değindiler. Bölge Müdürlüğü‘nün çalışmaları arasında Bigadiç İlyaslar, İvrindi Gökçeyazı, Manyas 2’nci Merhale, Reşitköy Barajı ve Burhaniye Gömeç Sulamalarının gerçekleştiği hizmetler arasında Kepsut, ayrıca Ayvalık Nikita Çayı taşkın korumalarının da sağlandığı belirttiler. Gönen’de tamamlamaların yapıldığı ve dere ıslah çalışmalarının rutin işler kapsamında yürüdüğü öğrendiler. Projesi süren çalışmalar kapsamında, ayrıca inşaat çalışmaları hala devam ediyor.

BALIKESİR TOPRAKLARI SULANIYOR

Manyas Ovası Sahil Sulama çalışmaları içerisinde Sağ ve Sol Sahil Sulama tamamlama ve ayrıca ulaşım yolları yapılması iletim kanalları tünel vb gereken iş ve işlemlerin sürdüğü  sulanmayan alanlarda da sulamaların gerçekleştirileceği öğrendiler. Burhaniye-Gömeç Sulama Çalışmasına da değinen 25’nci Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Reşitköy  Barajı Gölet’inde, rekreasyon alanlarının bitirildiğini 320 m uzunluğundaki derivasyon tünelinin tamamlandığını söyledi. Burhaniye,Gömeç ve Şahinler Ovası  proje çalışmaları devam ederken diğer yanda Aralık ayında ihalesi gerçekleşecek.İlçelerdeki Göletlerle ilgili süren çalışmalar var ve ayrıca Taşkın Koruma çalışmaları ile 22 adet koruma çalışması yaşam buluyorlar.

DSİ’de Dere Yataklarındaki ıslah çalışmaları sürerken Balıkesir’de göz önünde olan Avlu Çay Deresi ile ilgili Semra Aman Akyürek’in sohbet sırasında sorduğu sorulara Bölge Müdürü Nazmi Koçak, DSİ ile yürütülen proje ile Çay Deresi projesi’nin nihayetlendirildiğini söyledi. Derenin temizliği ile ilgili olaraksa Belediye’nin bunu gerçekleştirdiğini Belediye tarafından yetiştirilemediğinde DSİ’den talepleri olduğunu ve burada da bütüncül anlayışın gözetilerek temizliğin gerçekleştirildiğini ifade etti. Çay Deresi ile ilgili 2’nci etpda ise, ayrıca etap etap ilerleme sağlanmasının planlandığı ve bununda proje halinde olduğunu belirtti.

Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu