GündemEkonomi

TANZİM ŞOKU

Çarşıdaki yangın’a müdahil olunacaktı ancak yarım kaldı.

Balıkesir’de Tanzim Satış 38 gün sürdü. Sonrası mı 2,5 ay sürecekti Belediye bile dayanamadı görün halimizi biz nasıl dayanalım diyerek, Toplu Taşımada Tanzimi aradı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Şubat tarihinde hizmete açılan Toplu Taşıma Merkezi’ndeki tanzim satış noktası dün açılmadı. 31 Mart’a kadar sürmesi beklenen tanzim satış noktasının neden açılmadığı ise merak konusu. Vatandaşlar Toplu Taşımada iki gündür yer değişikliği olmuştur diyerek tanzim satış yeri arıyor.

Img 7120
ALIŞVERİŞE GELEN HÜSRAN YAŞADI!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir’in ilk tanzim satış noktası 16 Şubat tarihinde Toplu Taşıma Merkezinde (TTM) Başkan Zekai Kafaoğlu’nun katılımıyla hizmete girmişti. Ne zaman kalkacağı konusunda yeterli aydınlatma yapılamayınca 2,5 ay süreceği düşünülen tanzim satışa tepki yağdı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Hepinizin bildiği gibi Türkiye gündeminde özellikle tarım ürünlerinde sebzede ciddi bir spekülasyon oluştu. Yüksek fiyatlar oluştu vatandaşımız mağdur olmasın diye Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bütün Türkiye’de önce Büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara’da başladı. Vatandaşımıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Bununla ilgili olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan BATAŞ Şirketi ile bu organizasyonu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz. Özellikle Balıkesirli üreticileri mağdur etmemek için Balıkesir’de üretilen marul, karnabahar, kelemi de Balıkesirli üreticilerden alarak, vatandaşlarımıza doğrudan direk ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu şekilde fiyatlarda bir denge oluşsun vatandaş mağdur olmasın diye ciddi gayret gösteriyoruz. Talep olması halinde ilçelerimizde de tanzim satış noktaları açabiliriz” ifadelerini kullanmıştı. Dün açılmayan tanzim satışının devam edip etmeyeceğine dair soru işaretleri var.

Unnamed File
Necati Akbay (68-Lokantacı): TTM’de tanzim satış yerinin açılmadığını fark ettim. Tanzim satışı alan için yararlı. Satan için zor. Vatandaşlar ucuz diye bu ürünlere yöneldiler. Ama ürünlerin ne şekilde nereden alındığını bilemem. Bu durum pazarcıları etkilememiştir. Ben pazardan alışverişimi yaptım. Tanzim satışı devam etmesin bu kadar yeterli. Gerek yok artık.

Ekran Görüntüsü 198
Nihat Bülbül (56- Muhasebeci): Tanzim satış noktasından ben alışveriş hiç yapmadım. Çünkü pazarcılarımız etkilendi. Burada yapılan satışlar, vergisiz bir şekilde gerçekleşiyor. Pazarcı esnafı devlete vergisini ödüyor. Burada kimse devlete vergi vermedi. Burada yapılan satışta hepimizin parası çarçur oldu. Geç bile kalındı. Yazıklar olsun diyorum.

Necibe Bölük (68-Ev Hanımı): Tanzim satış noktası iyi oluyordu. Ben oraya gelmiştim aslında. Ama bugün satış yeri açılmamış. Açıkçası merak ettim. İnşallah tekrar açılır. Çünkü ürünler çok uygun fiyatlıydı.

Temel Kahraman (55-İngilizce Öğretmeni): Tanzim satış noktası kapatılmamalıydı. İnşallah tekrar açılır. Çünkü fiyatlar çok uygundu. Pazarcıları da etkilemedi. Çünkü pazarlar da kalabalıktı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu