Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerSiyaset

Tarih kokan verimli topraklar HAVRAN

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ilçede bugüne dek yapılan ve önem arz eden hizmetleri değerlendirdi. Başkan Ersoy, halkın güvenoyunu aldıktan sonra o güveni boşa çıkarmadıklarını ve çok daha iyi hizmetlere imza attıklarının altını çizdi.

Havranda profesyonel bir ekiple proje üretimi yapılıyor .Ve yaşama geçirilen hizmetler yer alıyor. Havranın tarihi öz kaynakları ile görsel bir şölen yaşatacak “Havran Evleri”, Restorasyonu yapılan tarihi konak ve müzelerin yanında verim fışkıran toprağı ile de ekonomisi canlı tutuluyor.

Havran’ın izlerini taşıyan Evler

Başkan Ersoy, “Tarihimiz çok zengin ve tarihi evlerimizden hareketle geçmişi yansıtan bir Havran evleri projemizi şuan yürütüyoruz. Tarihi, turistik bir merkez halini alacağız ve turistlerimizi de Havranda ağırlamış olacağız. Cumhuriyet Caddemizde 87 binamızın 30 binasının ihalesi 3 ay önce gerçekleştirildi. Havran Evleri giydirme çalışması başladı. Bir yıl içinde tamamlanmış olacak ”dedi. Mimari yapının çehre için önemine değinen Başkan Ersoy bu konuda da profesyonel bir ekiple çalışıyor.

Evlerdende Eybek Suyu

Eybek suyunun evlerden akıtılması Havranlılar için bir hayaldi. Şimdi bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un yürüttüğü proje ile, ilçede geçmişten kalan eski boruların yerini sağlıklı borular aldı ve Eybek suyu ilçedeki çeşmelerden akıtılmaya başlanmıştı. Şimdi ise evlere eybek suyu getirme hayali gerçek oluyor. Altyapı, üstyapı ve tarımsal zenginliği ile Havran daha da yaşanılır bir ilçe olma yolunda ilerliyor.

“YENİ PROJELERLE YOLA DEVAM”

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Seçim sonrası geçen döneme baktığımızda Havrana bir şeyler yapabildiğimize inanıyorum. Biz 40 yılda Havrana gelecek hizmetleri 4-5 yıla sığdırmış olduk diye düşünüyorum. İlçemize yapılan projeler ve devam eden çalışmaları gördüğümüzde vatandaşlarımızda bunun hakkını 30 Mart’ta semeresini bile gösterdi. İnandılar ve güvendiler. Bir dönem daha hizmet edebilmenin yolunu açtılar. Bu dönemde biz yarım kalan projelerimize devam ederken yeni projelerde üreterek yaşama geçirmeye başladık.

HAVRAN EVLERİ

Daha yaşanabilir bir Havran için görsel dokunuşlara yer vereceğiz. Tarihimiz çok zengin ve tarihi evlerimizden hareketle geçmişi yansıtan bir Havran evleri projemizi yürütüyoruz. Tarihi, turistik bir merkez halini alacağız ve turistlerimizi de Havranda ağırlamış olacağız. Cumhuriyet Caddemizde 87 binamızın 30 binasının ihalesi 3 ay önce gerçekleştirildi. Havran Evleri giydirme çalışması başladı. Bir yıl içinde tamamlanmış olacak. İkinci etapta geriye kalan 57 bina için ihale aşamasındayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1,5 milyon hibe alacağız. Geriye kalanını da kredi kullanarak Cumhuriyet Caddesindeki bu 57 binanın 3 yıl içinde komple giydirme projesini tamamlamış olmayı istiyoruz.

“ÜÇ KONAK 1 CADDE 3 SOKAK PROJESİ”

“Havranda 3 tarihi sokak Havran Evleri görünümünü yaşatacak. Bunun yanında Terzi zade Konağındaki restorasyon işlemi sürüyor. Yeni yılda teslimini almış olacağız. Atatürk’ün Seyit Onbaşı ile buluştuğu muhteşem bir konak. “Üç Konak 1 Cadde 3 Sokak Projesi” İlçe merkezinde tarihi dokuları korumak için attığımız bu adımların beraberinde Havrana gelecek turist akımı da sağlanmış olacak. Kalkınma Ajansından 1,5 milyon Havran Evleri Giydirme Projesi için aldık. İhalesini gerçekleştirdiğimiz bu işle ilgili.

EVLERDE’DE EYBEK SUYU

Eybek suyunun evlerden akıtılması Havranlılar için bir hayaldi. Şimdi bu hayal gerçeğe dönüşüyor. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un yürüttüğü proje ile, ilçede geçmişten kalan eski boruların yerini sağlıklı borular aldı ve Eybek suyu ilçedeki çeşmelerden akıtılmaya başlanmıştı. Şimdi ise evlere eybek suyu getirme hayalini gerçekleştiren Başkan Ersoy ,bu projenin de yeni yıla kadar bitirilmiş olacağını söyledi. Başkan Emin Ersoy, “Geçen dönem yüzde 70 içme suyu hatları yenilenmişti. Hızlı bir şekilde yeni yıla kadar, tüm hatları yüzde 100 olacak şekilde tamamlamış olacağız.60’lı yıllardan kalan aspesli boruları ilçemizden yok ediyoruz. Şuan da Eybek Suyu Kaz dağlarının eteklerinde burada da çalışma sürüyor. Yeni yılda “Eybek suyu’nu” da evlerden akıtmış olacağız” şeklinde konuştu.

Doğalgaz müjdesini, Cumhurbaşkanımız vermişti. Edremit, Burhaniye Havran. Havranda bizim doğalgaz çalışmaları da devam eden projeler arasında.15 Kasım itibarıyle evlerde doğalgaz yanmış olacak. Yapılan protokol ve anlaşmalarla 4 yılda bu projede tamamlanmış olur diye düşünüyoruz. Yeni yapılan yapılarda da işlemler devam ediyor. İlçemiz için önem taşıyan hizmetler bunlar. Çevre düzenlemesi biryandan sürüyor. Seçim sonrası Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile Millet Parkımızı Havrana kazandırdık.4 ay gibi kısa bir zamanda 15 Temmuzda açılışını gerçekleştirdik. Millet Parkımız vatandaşımızın rahat nefes alabileceği bir yer oldu. Millet Bahçesi planımızda var. Kabul gördü buda. Kocaseyit yolu üzerinde. Bu projemizi de hükumetimiz inşallah gerçekleştirmiş olacak. İlçe Belediyesi olarak bizde evlerimizin giydirilmesi ve tarihi konaklarımız yerlerimizdeki restorasyonalar gibi süren ve sürdürülen çalışmalarımız devam ediyor.

TARIMSAL ÜRÜNLERİYLEDE ÖNE ÇIKAN HAVRAN

Tarımsal varlığı ile de dikkat çeken bir zenginliğe sahip olan Havran ilçesinde siyah incir, mandalina, zeytini, çamfıstığı ile öne çıkıyor. Konuya dair Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy tarımsal kaynaklı ürünlerimizde değerlidir diyerek şöyle konuştu: “Havran ekonomisinin canlandırılması ve canlanmasını da önemsiyoruz. Yıllar sonra Havran ’da 3.bir banka açıldı. Belediye olarak mahsuller satıldı. Ağaç üzerindeki zeytinlerimizin satış işlemi oldu. Yaklaşık 8bin dönüm arazide zeytinimiz var. Çam fıstıklarımız var. Tarımsal ürün anlamında Havran zengin bir ilçe.

ORTA REFÜJ YENİLENDİ IŞIKLANDIRILACAK

500 Yataklı bölgeye yakışır bir otel projesi düşünen Havran Belediyesi Kocadağ eteklerinde eko turizm köyü projesi, Hanlar mevkiinde bungolo evleri vb.. daha pekçok proje ile hazırlık aşamasının tamamlandığı ve önümüzdeki dönemde yaşama geçirilmesi için start alacağı belirtildi. GES projesi ile de elektrik üretimi düşüncesinin olduğu söylenen Havran Belediyesinin önümüzdeki günlerde gözle görülür değişimlere de imza atması bekleniyor. İlçede elektrik hatları yer altına alındı ve Orta Refüj yenilendi. Orta refüj yenilenmesi ile birlikte ışıklandırma içinde ayrı bir çalışma yapılıyor. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu