GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Tarihi Binaya Taşınmak İçin Geri Sayım Başladı

Tarihi Binaya Taşınmak İçin Geri Sayım Başladı

Ayvalık Vergi Dairesi binasının restorasyon işlemlerinde son aşamaya geldiler. Çevre düzenlemesinin ardından Ayvalık Belediyesi tarihi binada hizmet vermeye başlayacak.

‘’BİNA ÇOK YAKINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK’’

Ayvalık Belediyesi tarihi binaya taşınma hazırlığı içinde. Rum asıllı Yorgola isimli bir işadamı tarafından Ayvalık’tan demiryolunun geçeceği varsayımı ile otel olarak yaptırıldığı bilinen ve bir dönem hastane olarak kullanılan tarihi binanın restorayonu tamamlanıyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kentin çeşitli bölgelerinde on bir ayrı yerde bulunan birimlerin önemli bir bölümünün tarihi binada hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

ERGİN: ‘’BELEDİYE BİNASININ BİR HİKAYESİ’’

Başkan Ergin, “O bina babalarımız döneminde hastaneydi, bizim gençliğimizde vergi dairesiydi. Bina yüz yılı aşkın bir zamanda yapılmış daha sonra devlet bir şekilde kullanmışlar. Bu bina Ayvalık Belediyesi’ne hizmet verecek. Bunu neden böyle düşündük? Bu kentin bir hikayesi var. Herkes yeni bir bina yapmaktan yanaydı belediye için. Ben belediye binasının bir hikayesi olmasından yanaydım. O hikayeyi yazmak önemli. Kuruluşu yüz yıllara dayanan belediyemize yine tarihi bir yapı çok yakışacak” diye konuştu.

Tarihi Binaya Tasinmak Icin Geri Sayim Basladi 1 Tarihi Binaya Tasinmak Icin Geri Sayim Basladi 2 Tarihi Binaya Tasinmak Icin Geri Sayim Basladi 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu