Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Tarihi Camiye Modern Dokunuş

Tarihi Camiye Modern Dokunuş Marmara Adalar Belediyesi’nin katkılarıyla Yiğitler Mahallesi’nde bulunan tarihi eski caminin tadilatı tamamlandı. Yapılan tadilat cemaat tarafından büyük takdir topladı.

 

121212

Tarihi Camiye Modern Dokunuş 1936 yılında hayata geçirilen ve en son 1954 yılında tadilatı yapılan Yiğitler Mahallesi’ndeki tarihi camideki tadilat çalışmaları son buldu. Böylelikle, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bitirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Ayrıca Başkan Aksoy sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla tarihi eseri Yiğitler Mahallesi’ne kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi. Dahası, Aksoy, “Tarihi caminin tadilatını yapıp şu an itibarıyla hizmete açmış bulunmaktayız.

 

Marmara

Başkan Aksoy ”O zamanın gençleri, çocukları şimdi Yiğitler Mahallemizin artık anneleri babaları oldu. Orta yaşlı insanları oldu. Kendileri çocukken oynadıkları, Kur-an öğrendikleri camide şu an itibarıyla ibadet edebilecekler, bayanlarımız mukabele okuyabilecekler. Camiyi faal bir duruma getirdik. A’dan Z’ye tamamıyla uygun olarak yaptık. Ramazan öncesi halılarımızı güzelce döşedik. Gayet güzel bir şekilde vatandaşlarımızın ibadete açtılar. Tabii böyle bir tarihi eseri kazandırdığımızdan dolayı çok mutlu oluyoruz.  Tarihe sahip çıkmamız lazım.”

 

2 78

Doğal Gaz Ve Kütüphane Yolda!

Başkan Aksoy, “Zamanında öyle güzel bir şekilde yapılmış ki bu cami katlı katlı yapılmış. Üst katını da bayanlarımız ibadet için kullanacaklar. Üst kata pencere perdelerini koyduk. İbadet edileceği zaman açılıp kapanacak şekilde. Bu Ramazan’ı inşallah bu güzel eserin içerisinde ibadet ederek geçireceğiz. Bu tadilata sebep olanlardan Allah razı olsun. Bizler yapmaya, her alanda çalışmaya devam edeceğiz. Bu eser, Yiğitler Mahallemizdeki vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Caminin yeni hali cemaatin yüzünü güldürdü. Dahası camiyi gösterdiği anlarda cemaatten bir vatandaş Süleyman Aksoy’a ; “Bizim başımızda Süleyman olduktan sonra her şeyi yapar”

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu