GündemTürkiye Gündemi

Tarihi Direnişin Üzerinden 6 Yıl Geçti

Tarihi Direnişin Üzerinden 6 Yıl Geçti

 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı.

 

Kurulduğu günden beri, “devletin kılcal damarlarına” sızmak için her türlü yolu mubah gören Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), “cemaat” kisvesi altında yaptığı hukuksuzluklar deşifre olunca 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenecek

AK Parti’nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yüzde 49 oy oranıyla yeniden iktidara gelmesi, FETÖ’nün paniklemesine neden oldu. Yeniden tek başına iktidara gelen hükümetin, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla FETÖ’cü askerleri tasfiye edeceğini bilen örgüt, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, generallerin de aralarında olduğu örgüt mensubu askerlere yönelik gözaltı kararıyla sarsıldı.

Köprüler tutuldu

Akıncı Üssü’nden havalanan F-16’lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı. Askeri hareketliliğe ilişkin gelişmeler, haber kanallarına saat 22.28’de yansıdı. Televizyonlar, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin askerlerce engellendiğini “son dakika” olarak duyurdu.

 

2022 07 Darbe 8
Fetullahçı Terör Örgütü’Nün (Fetö) 15 Temmuz Darbe Girişimi Gecesi Tarihte Eşine Az Rastlanacak Direniş Örneği Sergileyen Türk Milleti, Ülkenin Istiklaline Ve Istikbaline Bir Kez Daha Sahip Çıktı. Türkiye’Nin Karanlık Geceden Aydınlığa Çıkması Için Mücadele Eden Sivil, Polis Ve Askerlerden 150’Si Ankara’Da, 99’U İstanbul’Da, 2’Si Muğla’Da Şehit Oldu. Başkentte Vatandaşlar Darbe Girişimine Tepki Göstermişti. (Arşiv) ( Erçin Ertürk – Anadolu Ajansı )

 

Darbeciler için yolun sonu göründü

Saat 06.19’da eski pilot üsteğmen Müslim Macit, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kavşağı’na iki bomba attı. Saldırıda 15 vatandaş şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda alıkonulan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ile koruması Hasan Gülhan, elleri ve gözleri bağlı halde bina dışına çıkarılarak, darbeci Albay Erkan Öktem tarafından başlarından vuruldu. Aslan ağır yaralanırken, Gülhan şehit oldu. Başbakan Yıldırım, Korgeneral Ziya Kemal Kadıoğlu’na darbecilerin kontrolündeki uçakları düşürme yetkisi verdi. Girişimin başarısız olduğunu anlayan İstanbul Boğaziçi Köprüsü’ndeki darbeciler, teslim oldu.

Saat 12.57’de Başbakan Yıldırım, Bakan Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar ile Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında darbe teşebbüsünün bastırıldığını açıkladı. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen ihanet girişimine geçit verilmedi. Darbecilere karşı tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, karanlık gecede ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. Darbe girişiminde, yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74’ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldığı kayıtlara geçti. Türkiye’nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150’si Ankara’da, 99’u İstanbul’da, 2’si Muğla’da şehit oldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu