Gündemİlçe Haberleri

TARİHİ MEZARLIKTA NELER OLUYOR?

Bandırma Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentimizin tarihi mezarlığında çevre düzenleme ve bakım çalışmalarına başladı.

Çalışmalar kapsamında Eski Mezarlıkta yabani çalılar ve otların neden olduğu kötü görüntünün önüne geçmek için Belediye ekiplerince temizlenerek ıslah çalışmaları yerine getiriliyor. Eski kabristanlığın içi ve çevresi düzenli bir hale getirilerek mezarlığın genel durumunun iyi görünmesi ve daha sağlıklı bir hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; mezarlık içerisindeki yabani ve kuru otlar biçiliyor, küçük taş kütleleri temizleniyor, ağaçlar budanıyor.

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Park ve yeşil alanlarında çevre düzenleme ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler bu alanlarda da bakım ve ot biçme çalışmalarını yerine getirerek halkımızın daha sağlıklı bir çevrede vakit geçirmelerine olanak sağlanıyor.

“SAHİP ÇIKIYORUZ”

Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, tarihi mezarlıkta bakım ve düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Tosun: “Geride bıraktığımız kutsal Ramazan ayının son günlerinde Ramazan Bayramı öncesinde ekiplerimiz Şehir Mezarlığında çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarını yerine getirdi. Son olarak kentimizin eski mezarlık olarak bilinen Kapalı Pazar Yerimizin yan bölümünde bulunan tarihi mezarlıkta da ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız bu tür tarihi ve manevi yerlerimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu