GündemSiyaset

Tarihi Yapıların Yakınındaki Trafo İçin Büyükşehir’e Dilekçe Verildi

Tarihi Yapıların Yakınındaki Trafo İçin Büyükşehir’e Dilekçe Verildi

 

Tarihi Yapıların Yakınındaki Trafo İçin Büyükşehir’e Dilekçe Verildi. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Karesi’deki tarihi bazı yapıların yakınına konumlandırılmış olan elektrik trafosunun kaldırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a dilekçe verdiklerini söyledi.

ESNAFTAN İMZA TOPLANDI

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Karesi’de bulunan Alanlar sokak esnaflarından Tarihi Hacı Ali Cami ve Tarihi Hamidiye Kütüphanesi’nin yakınına konumlandırılmış olan elektrik trafosunun kaldırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a dilekçe verdiklerini söyledi. Tarihi Hacı Ali Cami ve Tarihi Hamidiye Kütüphanesi’nin 2 metre yakınına konulan, 3.5 metreye 7 metre büyüklüğündeki trafonun bulunduğu yerden kaldırılması gerektiğini söyleyen Yalçın konuyla ilgili olarak Alanlar Sokak’taki esnafların imzalarının olduğu dilekçeyi CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’a ilettiklerini belirtti.

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLENDİĞİMİZİ İLETTİK”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın konuyla ilgili olarak, “Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun tarihi binaların 2 metre önüne nasıl izin verdiğini anlayamadığımız, hem tarihi yapıları korumanın hem de yeşil alan olarak kullanılmakta olan yere yapılan bu trafoya uygun yer bulunmasının yerel yöneticilerin görevi olduğunu, sorunun bir an önce çözülmesini beklediğimizi ilettik. Trafo daha önceden özel idare binasının bodrum katında idi. Yerin satılmasıyla birlikte bir inşaat firması tarafından yerine bina yapıldı.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu