GündemTürkiye Gündemi

Tarım Bakanı Kirişçi’ye SÜTBİR Peyniri

Tarım Bakanı Kirişçi’ye SÜTBİR Peyniri

 

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçiyi ziyaret etti. Değer, “ Tarım bakanımıza ha üreticilerimizin sorunlarını aktardık. Sütbir Bigadiç peynirlerimizi takdim ettik ”dedi.

 

Bigadiç Ayrı Bir Değer

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, Ankara’da üreticiler için bir dizi ziyarette bulundu. Üreticilerin vazgeçilmez gıda sağlayıcıları olduğunun altını çizen Başkan Değer bu anlamda Bigadiç ilçesinin de ayrı bir değere sahip olduğunu söyledi. Hayvancılıkta en önde gelen Balıkesir’in bir ilçesiyiz.  Süt Bir’deki üretimle birlikte lezzete gelen yoğun talep bizi atağa geçirdi ve memnun etti. Bizde gelen talebe cevap verebilmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Besi Hayvancılığının Etkilerini Görüyoruz

Başkan Değer, Çeşitlilikte sınırsız olduklarını ve internet üzerinden de satış yapıldığını söyledi. Sağlıklı doğal ürün sundukları için Süt Bir Mağazalarının ilgi gördüğünü belirtti. Bigadiç’in süt miktarı ve hayvancılık çiftçisi açısından farkı olduğunun altını çizen Başkan Murat Değer, günlük ortalama 300 ton süt üretimi ile besi hayvancılığının etkilerinin de ilçede fark yarattığını ifade etti. Balıkesir’in dışarıya çıkışı olan karkas et açısından değerlendirildiğinde Bigadiç’in 34.6sını karşıladığını belirtti.

Üreticilerin Sorunları Benim Sorunum Demekti

Her alanda üretime vurgu yapan Başkan Değer, Bigadiç’te Süt Bir olarak çeşitlilik ve üretme anlamında da önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi. Topraktan yetiştik, hayvancılıkla birebir uğraştık diyen Başkan Değer, “İlçemizde süt artışı ile birlikte Bigadiç Süt Üreticileri Birliği’ni kurmayı düşündük. Bigadiç’in hiçbir köyünde soğutulmayan bir sütü kalmadı. Soğutma tankları koyduk. Sorunları biliyorduk ve nokta atışları yaptık ve başardık. Laboratuvar ihtiyacımız vardı ve laboratuvarımızı kurduk ”ifadelerine yer verdi.

Zor Zamanlarda Ne Yapabiliriz Diyerek Bugünlere Geldik

Bir dönem süt tozu konusunda bir sıkıntı yaşandı biz bu konuda da ne yapabiliriz diyerek biz birşeyler yaparız dedik ve bazı anlaşmalar yaparak ilçemizden sütü alıp götürüp süt tozu elde ettik. Sütü taşıma konusunda da bir araç aldık ve sütümüzü o araçla taşıdık ”dedi. Süt Bir ile İşletme bazlı olarak çalışmaya başladıklarını belirten Murat Değer, 300-500 litre süt üreten üreticilerimiz var. Üreticimizin cebine giren para böylelikle bir nebze artmış oldu. Yem deposu açtık. Uygun şekilde üreticimize ulaşmasını sağladık. Fabrikamız bayramda bile açık. Biz hep çalışıyoruz. Üretimin hep içinde olduk, içindeyiz ”şeklinde konuştu.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu