GündemKöşe Yazıları

TAŞ ADA DALIŞ NOKTASI (AYVALIK)

Zaman zaman size farklı dalış noktalarını kendimce anlatmaya ve dalış sporuna gönül vermiş dostlara bu bölgeleri tanıtmaya çalışıyorum.

Balıkesir bölgesi olarak dalış noktaları konusunda gerçekten çok şanlıyız. Balıkesir ili içerisinde Erdek ve Ayvalık bölgesinde çok güzel dalış noktaları var. Geçtiğimiz yazılarımdan birinde size Ayvalıkta bulunan Güneş Adasında ki 3 farklı dalış noktasını anlatmıştım. Bu yazımda yine Ayvalık bölgesinde bulunan Taş Ada da ki – buraya Yalnız Ada’da diyebiliriz- Batı Yüzü dalış noktasından bahsetmek istiyorum.

Bu bölge 1 yıldız dalıcılar,2 yıldız dalıcılar ve tecrübe dalışı yapacak olan tüm dalış severler için çok uygun bir bölge. Tecrübe dalışı yapacak olanlar suyun altında ahtapot ve deniz yıldızları ile birlikte iri balıklar eşliğinde bol bol fotoğraf çektirebilirler. 1 yıldız dalıcılarımız 18 metre duvarında ahtapot ve duvar üzerinde ki ufak oyuklarda balık sürülerini gözlemleyebilir biraz şanslılar ise iskorpit veya müren gibi sıradışı balıkları görebilirler. Su altı yaşamı oldukça zengin olan bölgede 2 yıldız dalıcılarımız 34 metreye kadar inebiliyorlar. Kaya manzaraları ve kovukların gerçekten dalışı ilgi çekici yaptığı bu noktada ıstakoz,böcek,müren,iskorpit ve birçok farklı balık türünü görmek mümkün. Ben dalışımda bu saydığım tüm canlıları tek dalışta gören şanslı insanlardan biri olmakla birlikte size bu bölgede dalış yapmayı şiddetle tavsiye ediyorum. Ayvalık’a gittiğinizde eğer bu bölgede dalış yapmak isterseniz Kuzey Mavi Dalış teknesinin güleryüzlü personeli ile birlikte İda Dalış Okulu’nun tecrübeli dalış eğitmenler eşliğinde güvenilir bir şekilde bu bölgede dalış yapabilirsiniz. Şimdiden iyi dalışlar…

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu