Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Filistin’e Destek

"İnsanlık, İnsanlık Düşmanlarından Daha Kuvvetlidir"

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Filistin’e Destek

“İnsanlık, İnsanlık Düşmanlarından Daha Kuvvetlidir”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin için verilen özgürlük mücadelesine vurgu yaparak, “İnsanlık, insanlık düşmanlarından daha kuvvetlidir. Bu vesileyle, insanlık cephesine destek veren bütün özgürlük yanlılarını saygıyla selamlıyoruz, onların yaptıkları bu girişimleri takdirle karşılıyoruz” dedi.

İstanbul’da gerçekleşen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bir konuşma yapan Kurtulmuş, parlamento başkanları, başkan yardımcıları ve yaklaşık 600 milletvekilini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tbmm Baskani Kurtulmustan Filistine Destek 1

Filistin halkının ve Gazze’nin yaşadığı zulmü gözlemleyen insanlar olarak bir araya geldiklerini ifade eden Kurtulmuş, bu toplantının beklenenden daha değerli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Dünyanın dört bir yanındaki halkların, özellikle de Filistin halkının haklı davasına destek verdiğini belirten Kurtulmuş, buna rağmen bazı yönetimlerin hala İsrail’e destek verdiğini üzülerek gözlemlediklerini dile getirdi.

Filistin davasında yeni bir dönemin başladığını belirten Kurtulmuş, bu dönemde uzun sürecek zorlu bir mücadeleye hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, İslam ülkeleri başta olmak üzere mazlum milletlerin iş birliği ve güç birliği içinde hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, İsrail’in yalnızlaştırılmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Tbmm Baskani Kurtulmustan Filistine Destek 2

Son zamanlarda Filistin davasına destek veren insanlık cephesinin giderek güçlendiğine dikkat çeken Kurtulmuş, insanlık adına yapılan bu çabaları takdirle karşıladıklarını ve desteklediklerini belirtti.

Filistin’in özgürlüğüne kavuşacağı günlerin yakın olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu uğurda mücadele edenlere kolaylık dilediğini ve özgür bir Filistin’de buluşmayı temenni ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sessiz Kalmayacağız’

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu