GündemTürkiye Gündemi

TBMM Genel Kurulunda Hekimler İle İlgili Kabul Edilen İyileştirmeyi Kabul Etmiyor

TBMM Genel Kurulunda Hekimler İle İlgili Kabul Edilen İyileştirmeyi Kabul Etmiyor

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan TBMM Genel Kurulunda Hekimler İle İlgili Kabul Edilen İyileştirmeyi Kabul Etmediklerini söyledi .

Uçan yaptığı yazılı açıklamada hekimler arasında ve sağlık çalışanlarının ücretlerinde  eşitsizlikleri gidermediği gibi daha da derinleştiren bu son düzenlemenin yerine bütün sağlık emekçilerini kapsama dahil eden adaletli bir düzenleme yapılmasını ayrıca istediklerini ifade etti.

ÖZLÜK VE EKONOMİK HAKLAR BÜTÜN HEKİMLERİ KAPSAMALI

“Eylül ayında TTB Genel Yönetim Kurulu olarak alınan karar gereği, 20 Ekim 2021’den başlayarak bütün sağlık çalışanları ve hekimler için, 3600’den başlayarak 7200’e kadar kademeli artış gösteren Ek gösterge talebimiz başta olmak üzere, şiddete karşı TTB nin hazırladığı yasa önerisi, 5 dakikada hasta muayene edilemeyeceği, çalışma koşullarımız, Covid-19’un hekimler ve sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması özlük ve ekonomik haklarımıza yönelik eylemlilik süreci başlattık.6 haftalık eylemlilik süreci 23 Kasım’da İstanbul’dan başlayarak, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’de devam eden  “Beyaz Yürüyüş” ve 27 Kasım’da Ankara’da “ Beyaz Forum” ile sağlık meslek ve emek örgütleriyle birlikte Türkiye’nin bütün bölgelerinden gelen hekimlerle büyük bir buluşmaya dönüştü. Bu buluşmanın en önemli mesajı;  hep birlikte sonuç alana kadar mücadele yürütme kararlığımızdı. Özlük ve ekonomik haklarla ilgili taleplerimizde yapılacak düzenlemelerin bütün hekimleri kapsamasını istediler.”

“TALEPLERİMİZ GÖRMEZDEN GEDİLER

“Sağlık çalışanlarının her biri kritik önemdedir. Tüm sağlık emekçilerine ekonomik krizin olduğu koşullarda insanca yaşayacak ayrıca temel bir ücret verilmelidir. Üniversiteler, Aile Sağlığı Merkezlerindeki ve BAĞ-KUR, SSK’lı hekimlerle birlikte asistanları ve diğer tüm sağlık çalışanlarını kapsam dışında bırakan, emekli hekimler arasındaki eşitsizliği derinleştiren bu düzenlemenin adaletsiz olduğunu belirtmek isteriz. Ayrıca düzenlemede belirsizlik söz konusudur. İnsanca yaşamak için hakkımız olan ödemeyi istediğimizi yine tekrarlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu