Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

TDP GENEL BAŞKANI SARIGÜL BALIKESİR İL KONGRESİNE KATILDI

TDP GENEL BAŞKANI SARIGÜL BALIKESİR İL KONGRESİNE KATILDI

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Balıkesir İl Kongresine katıldı. İl Başkanı Mehmet Akma’nın geleceği kucaklayan bakış açısıyla Türkiye Değişim Partisi dediğinin altını çizerek Akma ve nezdinde tüm teşkilatların alkışı hak ettiğini söyledi.

 

İl Kongresinde coşkulu konuşmalar gerçekleştiren TDP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma ve TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Tdp Genel Baskani Sarigul Balikesir Il Kongresine Katildi 01

 “TÜRKİYE SANDIKTA DEĞİŞİM DİYECEK”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bir taraf iktidarla bir taraf belediyelerle uğraşıyor biz Türkiye Değişim Partisi olarak inanıyoruz ki sandıktan çıkan parti olacağız. Balıkesir’de bugün tarihi mütevazı bir kongre yapıyoruz. Nasıl ki Seyit Onbaşı nasıl kazandı ise Türkiye’de bizde çalışarak böyle kazanacağız. Allah’ın izni milletimizin yetkisi ile hakkı hakka teslim etmek için. Kıyıda kalmış kalpleri onarmak ve sevgi tohumlarını ekerek değişimin yolunu tuttuk. Ülkemizdeki insanlarımızın açlık ve sefaletle karşı karşıya kalmalarına müsaade edemeyiz.” dedi.

“ZENGİNLER DOYARSA FAKİR DOYAR DİYORLAR

BİZDE ZENGİNLER DOYMUYOR”

Genel Başkan Sarıgül, “Türkiye’de zenginleri doyurursak fakir doyar anlayışı var. Bizim burada zenginler doymuyor. Ama şunu diyeyim; Allah insanları denemek için önce para sonra makam verir. Layık olmaya çalışın. Türkiye’de bir iktidar birde biz varız diyenler hep yandaş muhalefetinde ,İktidarında kendi basını var. Bizim dönemimizde basın istediğini istediği gibi yazacak. Çare değişimde. Biz muhalefet değil alternatif, çözüm üreten bir partiyiz”

“ANKARA’YA KİRACI OLMAYA DEĞİL EV SAHİBİ OLMAYA GİDİYORUZ”

Genel Başkan Sarıgül, “Biz Ankara’ya kiracı olmaya değil ev sahibi olmaya gidiyoruz. İşçiyiz çare bulup çözüm olmak. Sen ben ,sağ sol kavgalarında işimiz yok. işimiz hiçbir renk, kültür, mezhep, etnik köken farkı gözetmeden 84 milyonu barışa barışa kazanacağız. Bugünkü siyasiler bugünün figüranları. Biz figüran olamayız. Bu düzenin partisi değiliz çünkü biz halkın Türkiye Değişim Partisiyiz. Vatandaşımız güven duymak şeffaf ve adil bir bölüşen Türkiye’yi istiyor. İşçi ’de, Esnaf’ta ,tüccar ’da bizim.1 Mayıs’ı sadece işçi arkadaşlarımız değil ülkenin başbakanı da ,iş sahibi de, işçisi de el ele kutlayacak.”

 

“TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ HERYERDE”

 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül konuşmasında Balıkesir’in kahramanlar yurdu olduğunun altını çizdi. Balıkesir’de partisinin birinci il kongresini yapmaktan gurur duyduğunu belirten Sarıgül, Atatürk Milliyetçisi olmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sarıgül kongrede şöyle konuştu:

“26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’deydik. Bundan sonra her il ilçenin bir çadırı olacak gece olmasaydı. Sabah ezanıyla birlikte ecdadlarımızın atalarımızın ya istiklal ya ölüm demeseydi bu toplantıları yapamazdık.30 Ağustos şehitlerimizi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” dedi. Bazıları Kocatepe’ye gidiyor Malazgirt’e gitmiyor, Malazgirt’e giden Kocatepe’ye gitmiyor .Biz diyoruz ki Kocatepe’de bizim Malazgirt’te bizim. Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye için yoldayız.”

“DEĞİŞİME VATANDAŞ KARAR VERİR”

Ne ABD ne de Avrupa Birliği Türkiye’mize rol biçemez diyen Sarıgül, “ Türkiye gücünün birliği, AB ‘den de Avrupa Birliğinden de değerlidir. Bugün ABD’nin Cumhurbaşkanı özür dilemedi lafa geldiğinde demokrasi, özgürlük insan halkları diyen diyor ki Türkiye’de ki iktidarın değişmesini Amerika karar verir diyor. Veremez! Türkiye’de ki değişime Türkiye’deki vatandaşlarımız karar verir.” dedi.

TDP İTTİFAK YAPACAK MI?

Sarıgül, “Haktan gayrısına doğru demedik. Elif gibi doğrudan vazgeçmedik. Bizler Allahtan başka kimseden korkmadık. TDP kiminle ittifak yapacak soruluyor. Cevabını vereyim hiç kimseyle ittifak yapmayacak. Alın terini kimsenin yanına vermeyiz. İttifak yapmak isteyenler koltuk koruyor, Türkiye’yi korumuyorlar. TDP Koltuk peşinde koşmaz.”

ÇAREYİ SİYASETÇİ BULUR…

“Demokratik Parlamenter sistem il, ilçe teşkilatlarımızla Başkanlık sistemine, tek adamlık rejimine doğru desek bu olmaz kolektif akıl olmadan olmaz. Siyasetin her kademesinde görev aldığım dönemlerde ben tek başına alınan kararların doğru olduğunu görmedim. Demokratik parlamenter sisteme inanıyoruz. Başın düşerse dara Türkiye Değişim Partisini ara. El ele ,omuz omuza olacağız. Önümüzdeki kurultay sonrası Balıkesir’e gelerek iki gün burada olacağım.

Çiftçi kardeşlerim üretiyor ama hakkını alamıyor. Çiftçi kazanamazsa üretimi bırakır bizde ürünümüzü dışarıdan almak zorunda kalırız. Biz tarıma alım garantisi vereceğiz.  Türkiye’de yoksulluğu, işsizliği, Balıkesir’in derdini konuşmuyoruz. Çareyi bulacak olan siyasetçilerdir.”

 

“RÜTBE HEYECANI DEĞİL HİZMET HEYECANI YAŞIYORUZ”

 

Tdp Genel Baskani Sarigul Balikesir Il Kongresine Katildi 02

Türkiye Değişim Partisi  Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “ Ülkeyi yönetenler diyor ki; şahlandık uçuşa geçtik. Doğru geçtiler elektrik, gıda fiyatları uçuşa geçtiler. Okullar açılacak anne babaların halini görüyorum. Neler uçuşa geçti görüyorum Gülmeyen yüzleri güldürmek için Türkiye Değişim Partisi diyorum.19 yıldır ülkeyi yönetenler yoksulluk, işsizliğe razı olalım susalım istiyorlar ancak Türkiye Değişim Partisi susmayacak. Bu düzeni biz bozacağız bazılarını da evet rahatsız edeceğiz” dedi.

Sarıgül Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

Türkiye’de çok parti var. Bu partiler eski düzenin partileri bizim farkımız diğerleri masa başında Türkiye Değişimse dipten gelen bir dalgadır ve bugünün bereketidir. Türkiye Değişim Partisinde bizim rütbe heyecanımız yok hizmet heyecanımız var.”

“TÜRKİYE BU OYUNU BOZACAK”

Sarıgül, “Afganistan’ın ,Taliban’ın altını çizmek istiyorum. Afganistan’da ki oyun Amerika’nın oyunudur. Amerika tanklarını, toplarını Taliban’a teslim etmiştir. Bizim dikkatli olmamız lazım. Taliban’ı, İran üzerinden Türkiye’ye bulaştırmak isteyenlerinin oyunlarını bozacağız” dedi.

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü:

Suriye, Irak üzerinden Türkiye’yi denediler şimdide Irak üzerinden deneyecekler ancak bizler bu oyunu bozacağız. Siyaset zor uğraş konuştuklarınız düne dairse sorun yok ama yarınlara dair konuşursanız herkes kendine göre yorum yapar. Kurultay yaklaşıyor. Göreceksiniz. Türkiye Değişim Partisinden siyasi nezaketsizlik bekleyen boşuna bekler. Tutarlı siyaseti bizler ortaya koyacağız. Siyaset, topluma nasıl örnek teşkil ettiğini göstereceğiz. TDP olarak, kendi coğrafi yapısıyla sorunları tek tek alacak.”

 

“PARTİ İÇİNDE, O İL BAŞKANI ŞÖYLE

BU BÖYLE DİYENLERLE YOLU AYIRIRIZ”

 

Sarıgül,“O il başkanı şöyle bu böyle diyenlerle yolumuzu ayırırız. Türkiye Değişim Partisinde bu olmaz bunu yapan partiler gibi olmayacağız. Bizim partimiz şahsiyetler üzerinden değil Türkiye’nin değişimi üzerinden huzur, özgürlük, büyüklere saygı ve benzeri değerlerimizle var olmuş, olacaktır. İktidar milletten uzaklaştı. Milletin karnını doyurmuyor ve güneş artık ısıtmıyor. İktidarda batan güneşte doğan güneşte değişimin insanları olacaktır.

Sorunları Yerinde Tespit Edeceğiz:

Sorunları yerinde tespit edecek ve bu ülkeye temsil noktalarına seçilerek geliyorsunuz. Başarı ise huzurdan, kararlı olmak ve verimli olmaktan geçer. Ben değil biz olarak el ele omuz omuza Türkiye Değişim olarak biz varız.”

“TDP OLARAK YÜZDE YÜZ KUCAKLAYICI BİR YAPIYLA VARIZ”

“Türkiye Değişim Partisi olarak yurttaşlarımızın yüzde 100’ünü kucaklayacağız. Bize oy versin vermesin herkesin yüzünü güldüreceğiz. Kurultay yaklaştıkça dikkat edin öyle bir şey yapacağız ki işte cennet vatanımı oluşturan kadrolar burada denilecek. Dayanıklı olmak mücadele edip çok çalışmak güzel sonuçları getirir. Yarışa başlıyoruz önde biz olacağız.”

GENÇLER TDP’DE SES GETİRECEK

Kongrede yapılan konuşmalarda değişimin Balıkesir’den Ankara’ya koşan gençlerle ve vatandaşları gülümsetecek hizmetlerle geldiği belirtildi. Genel Başkan Mustafa Sarıgül gençlik kollarının heyecanına ortak oldu ve sahneye Gençlik Kollarının sesini çağırdı. Sarıgül, “Gençlik Kolları Başkanı Oktay kardeşim gençleri alıp bana geleceksin.

Geceye Damga Vuracağız

Bir geceye damga vuracağız. Gecenin ikisinde bir viyadüğün üzerinde seni yazarken göreceğim. Dağlara taşlara beni değil cennet vatanın geleceğini yazacaksın. Var mısın Oktay? Lider olmaya geldim, Ülkeme hizmet için Sarıgül’e söz verdim! Dedirtti. Liderliğe başlangıç yaptıran Sarıgül gençlerin motivasyon ve inancına güvendiğini belirtti. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu