GündemSiyaset

TDP İl Başkanı Akma “FETÖ’nün Etkili İsimleri Hala Söz Sahibi!”

TDP İl Başkanı Akma “FETÖ’nün Etkili İsimleri Hala Söz Sahibi!”

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Mehmet Akma 15 Temmuz hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Akma, “İşin bizi ençok yaralayan kısmı ise; FETÖ’nün etkili bazı gizli isimlerinin halen iş ve siyaset dünyasında söz sahibi olması. Tabi bunu başka çatılar altında yürüttükleri faaliyetlerle FETÖ bağımız yok diyerek yapıyorlar ”dedi.

“FETÖ KONUSUNDA UYARDIK”

Balıkesir TDP Başkanı Mehmet Akma, “15 temmuz’un ne olduğu hakkında çok fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum. Zira hepimiz bu hain planın canlı şahitleriyiz. Bugünün anlamından ziyade o gün yaşananların çok öncesinde bugün iktidarda olan akparti üyelerini ve üst düzey yöneticilerini FETÖ konusunda uyarmıştık ama kendilerinin sarmaş dolaş, içiçe olduklarından dolayı bu uyarılarımızı dikkate almadılar hatta daha da sahip çıktılar. Sonrası malum bir tablo ortaya çıktı. Bugün hala Akparti sıralarında vekillik yapan ve il/ilçe yönetimlerinde yer alan isimlerin birçoğunun akrabası, ortağı yada yakın dostları ya FETÖ üyesi olmaktan tutuklandı yada yurt dışına kaçmak zorunda kaldılar. İşin bizi ençok yaralayan kısmı ise; FETÖ’nün etkili bazı gizli isimlerinin halen iş ve siyaset dünyasında söz sahibi olması. Tabi bunu başka çatılar altında yürüttükleri faaliyetlerle FETÖ bağımız yok diyerek yapıyorlar. Bazı iş adamları dernekleri bazı sivil toplum kuruluşları bu FETÖcülere kucak açmış durumdalar.”

“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR YENİ OLUŞUMLARLADA MÜCADELE GEREK”

Akma yaptığı açıklamadaşunları dile getirdi:“Milletin kanını emen, bu topraklara açıktan ihanet içinde bulunan bu terör örgütü üyeleri halen ilin siyasetinde ve iş dünyasında söz sahipleri. Balıkesir için de bu durum söz konusu. Eski belediye başkanlarından bir isim halen FETÖcülere kucak açmakta, belediye kadrolarında veya gizliden söz sahibi olduğu iş adamı derneğinde bir araya getirmekte. Kısacası ismi açığa çıkmamış ihanet içindeki isimlere bugün halen güç, para ve yetki verilmekte.  Yılanlar koyunlarında geziyor ve onları hala besliyorsunuz. Bu topraklara ihanet edenleri biz asla affetmedik affetmeyeceğiz. Bizim iktidarımızda sadece FETÖ ye karşı değil bu oluşumun içinden başka oluşumlara geçen kendini masum gösteren hainlerle de mücadele edeceğiz. Değil tanıdğımız öz evladımız olsa gözünün yaşına bakmayacağız.”

ÇAR TDP’DEDİR

“ Biz bu toprakları ecdad kanıyla süsledik üç/beş çapulcuya haine teröriste yedirmeyecek kadar da vatansever milletiz. Yozlaşmış siyaset damarlarının temizlenmesi için Türkiye Değişim Partisi’ne ihtiyacı var bu memleketin. Allah bir daha bu topraklara 15 temmuz gibi hain darbe girişimlerini yaşatmasın ve bugün hala hain planlar içinde olanların da planlarını altüst etsin. Başta 15 temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm vatan şehitlerimizin şehadetleri kutlu olsun. Şehitlerimizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan bu topraklara sahip çıkabilecek, yozlaşmamış, hainlerin masasına oturmamış yegane siyasi partinin Türkiye Değişim Partisi olduğunu ileri yıllarda herkes çok net biçimde görecekler”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu