GündemSiyaset

TDP’li Başkan Akma: “Gübre Mazot Tohum Hibe Edilecek”

TDP’li Başkan Akma: “Gübre Mazot Tohum Hibe”

Çiftçinin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekerek bir açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, “Türkiye Değişim Partisinin iktidarında; üreten tüm çiftçilerimize, ürün alım garantisi verilecek. Çiftçinin gübresi, mazotu, ayrıca  tohumundan vergiyi silmek yerine direkt bu ihtiyaçlarını hibe olarak karşılayacağız” dedi.

Türk çiftçisi 2000’li yılların en zor günlerini yaşıyor. Sürekli artan girdi maliyetleri ve ürünlerin alıcı bulamaması gibi sorunlar beraberinde ayrıca büyük ekonomik krizleri getiriyor. Konuyla ilgili ayrıca bir açıklama yapan TDP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, sorunların çözümü hakkında konuştu.

“TARIM SEKTÖRÜ BUGÜN ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

Çiftçinin reklam tarzında desteklere ihtiyacı olmadığını belirten Başkan Akma, “Bugün yurt dışındaki çiftçiler, Türkiye’ye ‘yüzde 0’ vergi ile ayrıca tarım ürünü ithal ederken, ayrıca bizim çiftçimiz ürettiği ürünün maliyetinden daha fazla vergi vermek zorunda kalıyor. Öte yandan sorunu çözmek yerine, durumdan faydalananlar, ‘Zor durumdaki çiftçinin malını, zor durumdaki halka dağıtıyoruz’ dercesine politikalarla çalışmalar yürütüyorlar. Bakınız, basit birkaç yüz tonluk alımlar bu çiftçiyi kurtarmaz. Türk tarımı ayrıca büyük bir sektör. Bu sektör bugün çökmüş durumda. Borcu yüzünden traktörünü, ayrıca aracını-gerecini kaybeden çiftçi üretemiyor, ayrıca üretse bile kazanamıyor” dedi.

“İHTİYAÇLARINI HİBE OLARAK KARŞILAYACAĞIZ”

Çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmek için başlıca ihtiyaçları hibe edeceklerini belirten Akma, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak bu sorunu çözmek istiyoruz. Bizim iktidarımızda çiftçiyi geçim sıkıntısından uzak günler bekliyor. Peki bunu nasıl yapacağız? Bu işi başarmanın en basit yolu çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmek. Türkiye Değişim Partisinin iktidarında; üreten tüm çiftçilerimize, ürün alım garantisi verecekler” ifadelerini kullandılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu