GündemSiyaset

Tehdit İçeren Sözlerle Olmaz! Gereğini Yap…

CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Restleşerek ve tehdit ederek bu tarz söylemlerle, “ göreceksiniz” “Kim kime gol atacak göreceğiz !” “Hodri Meydan!” diyen bir yönetim tarzı baskıcı ve zorlayıcı bir anlayıştır” dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, “ kenti yönetme meziyetinde değilse görevi bırakabilir” talebinde bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı kimsenin şirketi yada arka bahçesi değildir!” dedi.” Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan ve meclisini bu vurdumduymaz ve kimseyi tanımaz, kaale almaz tavrı son bulmalıdır.5 yıl boyunca bu anlayışla bu kent yönetilemez” değerlendirmesini yaptı. Büyükşehir Belediye makamının halkın makamı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Burası halkındır ve halkın istekleri doğrultusunda yönetilmeyi hak ediyor diyerek “Halkın istekleri doğrultusunda yönetemeyeceklerse gereğini yapmaya davet ediyorum.” sözleriyle dikkat çekti. Zağnospaşa Cami bahçesinde ki yerin devir mi yoksa satış mı olduğunu değerlendirin diyerek devir işleminde para alınmaz ancak satışta para alınır ve burada bir bedel söz konusu. Kendisi de bunu ayırt edebiliyordur”

KİM EVET KİM HAYIR DEDİ? LİSTE YAYINLANSIN GÖRELİM

Sarı: “Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını kapatmak için halkımız Bu önemli yerlerin satışını istemiyor. Gayet açık ve net!” Zağnospaşa Camiindeki yerin bedel karşılığındaki devir-satış işleminin de dini değerleri de içinde barındıran burada halkın talepleri hiçe sayılmamalı ve derhal bu karardan vazgeçilmelidir” Komisyona sevk edilen bu karar için oylama sırasında da çoğunluğun sağlanamadığı vurgusu yapan Başkan Sarı “Çoğunlukla geçti denildi kamera görüntülerinden de bu görülebilir. Geçti kardeşim !denilerek buna devam edildi. Kayıtlar açılarak kim oy vermiş vermemiş görülebilir. Devirlere kimler ne vermiş isim listesinin beyanını versinler ki herkes anlasın. AKP iki meclis üyesinin katılmadığını görüyoruz aritmetikler söylediklerini yansıtmıyor. Doğrusu neyse tespit ettiklerimiz doğrultusunda oylamaların reddedildiği doğrultusundadır. Kabul veren ve reddedenlerin listesini yanılasınlar geçti mi? Geçmedi mi? Görelim ”şeklinde konuştu.

“BASKICI VE ZORLAYICI YÖNETİM”

“Baskıcı ve zorlayıcı anlayışla Balıkesir’i yönetmeye çalışan bir daha kente dönüp bakmalı. Balıkesir hiçbir baskıya asla boyun eğmemiştir. Baskı yapanlara Balıkesir her zaman cevabını vermiştir. Kuvay-i Milli kenti olan Balıkesir’imiz değerlerine sahip çıkmayı iyi bilir. Bu değerlere sahip çıkmayanlara vereceği cevapta açık ve nettir” ifadelerini kullandı. Başkan Sarı “Dün aynı anlayış, geçtiğimiz günlerde İstiklal Madalyası verilmek üzere meclise verdiğimiz önerge ile oy birliği ile meclisten bu konuyu geçirdi ancak bugün, hassas bir dönemden geçtiğimiz ve milli birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemde , “TC”(Türkiye Cumhuriyeti) ibaresinin yeniden Büyükşehir tabelasına girmesi konusunu gündemine bile almadı. Kamuoyu bunları üst üste koyarak bir değerlendirme yapsın. Nerede kime nasıl bakıldığını iyi anlamak gerekir.”

CHP İL BAŞKANLIĞI “MECLİSTEKİ SÜREÇ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem olan Balıkesir’in tarihi Zağnospaşa Cami bahçesinde bulunan küçük çaplı olduğu belirtilerek yapılacak devir-satış işlemlerine mecliste tepki gösterilmiş ve gerginlik yaşanmıştı. Konuyla ilgili olarak dün CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı parti binasında basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı , “Meclisteki yaşanan sürece ilişkin kamuoyunu yanıltıcı yapılan beyanatlar görüyoruz” dedi. İl Başkanı Serkan Sarı, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Balıkesir’imizin yerel yönetiminin en üst merciidir. Bu makam ve mevkinin ona yakışır şekilde tavır ve tutumlarla hareket etmesi ve kentimizi yönetirken de bu anlayışla yönetmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HALKIN TEPKİSİNE DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ”

CHP İl Başkanlığı binasında ilçe başkanları ve kadın kollarının katılı ile yapılan toplantıda Başkan Sarı şöyle konuştu: “ Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Maliye Bakanlığına olan borçlardan kaynaklı toplam 44 parça mülkiyetin devri ile ilgili bir liste gündemdeydi. Bu listede yer alan başta toplumumuz ve Balıkesir halkının vicdanını rahatsız eden bir devir söz konusuydu. Bunların en önceliği Paşa Camii’nin bulunduğu arsanın bedeli karşılığında maliyeye devir edilmesi. İkincisi Saat Kulemizin olduğu yer. Kuvayi Milliye Müzesi Eski Belediye Binasının olduğu arazinin olduğu yere Maliyeye bugüne kadar yapılmış borçların karşılığında devredilmiş olması. Toplumda şu var: Paşa Caminin olduğu yerin bu tarz bir borç için kullanılmış olmasına karşı ve rahatsız. Halktan gelene duyarsız kalmamız mümkün değildir”

“ YÖNETİM ANLAYIŞLARINI GÖZDEN GEÇİRSİNLER”

CHP İl Başkanı Sarı, “Kenti yöneten arkadaşların yönetim anlayışlarını birkez daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Bugün kentimizi yönetirken halkımızın istek ve talepleri dikkate alınarak hareket edilmelidir. Görüyoruz ki talepler dikkate alınmadığı gibi üslupta her geçen gün Balıkesir ve meclisimize yakışmayacak şekilde devam ediyor. Dün konulan maddelerden biri Edremit Belediye Başkanım Selman Hasan Arslan grubumuz adına çıkarak süreçler ilgili görüşümüzü ifade etti. Devirleri bizlerde belediyelerimizde yapıyoruz. Pek çok Belediye borcuna karşılık bedel karşılığı SSK ya, Vergi Dairesine devirler yapıyor ama bu devirleri yaparken halkımızda rahatsızlık, huzursuzluk yaratan tepkileri dikkate almak zorundayız. Bugün Balıkesir tarihi ve geçmişine, mirasına en önemli değer olan 1400’lü yıllara uzanan bir tarih, toplumda milli ve dini değerlerin temsil edildiği önemli bir noktadadır” dedi.

SARI “HODRİ MEYDAN’ DİYEREK RESTLEŞEN YÖNETİM ANLAYIŞ”

CHP İl Başkanı Sarı,“Gazi Mustafa Kemal’in okuduğu tek hutbe yine Paşa Camiindedir. Paşa Caminin bir bedel karşılığında devri konusunda tartışılması ve tartıştırılması bizleri rahatsız ediyor. Bu sebepler bu üçyerin devir listesinde olması kaynaklı. Bakın 44 yerin devri ile ilgili bir sıkıntı yok. Sadece buralarda var. Evet Belediye buraları devredebilir sıkıntı yok ve destekliyoruz ancak bu üç yeri listeden çıkartın kalanını oylayalım dememize rağmen; Biz sizlerin lafı ile iş yapmayız, Bir takım siyasilerin oyunlarına alet olmayız, birtakım gazetecilerin haberleriyle karar almayız gibi ve Hodri Meydan diyerek meclis üyelerimizle restleşen bir kent yönetimi anlayışı ile karşı karşıyayız” ifadelerine yer verdi.

YÜCEL YILMAZ BU ANLAYIŞI TERK ETMELİDİR

CHP İl Başkanı Serkan Sarı su fiyatlarına olan, fahiş su fiyatları konusunu önerge olarak sunduk ancak gündeme almadılar. Peki Meclis nasıl çalışacak?” dedi. O zaman Büyükşehir Belediye Başkanı ne diyorsa o oluyor başkada bir şey olmuyor! Nerede bu işin demokrasi kavramı? Nerede hak, hukuk, adalet? Ben bilirim, ben ne dersem o olur anlayışı ile bu kenti yönetemeyiz. Bu kent uzlaşı kentidir. Bu anlayıştı hemen terk etmeleri gerekmektedir “dedi.

“KADEMELİ SU FİYATI YASAYA AYKIRIDIR”

Başkan Sarı BASKİ’nin yönetmeliğindeki hatalar var diyerek yasaya aykırı olan maddeleri dile getirdi. Sarı bu konuda, “Su zammı ile ilgili yapacağımız itiraz, dava dosyasına kondu. BASKİ’nin yönetmelikteki hataları tespit ettik. Kademeli su fiyatı yasaya aykırıdır. Bölgesel su fiyatı yasaya aykırıdır. Tek bir suyun fiyatı tek fiyat olur ve tek fiyatla uygulanır. Aynı yer aynı hizmeti farklı fiyatlarla veremezsiniz. Yasa bunu açık ve net olarak hükmetmiş” dedi. Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu