Gündem

TEK VÜCUT OLARAK İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Programı Balıkesir Şehitliği’nde gerçekleştirildi.

İl protokolü ve Şehit Aileleri ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Şehitlik önünde dua okunmasıyla başlayan programda, Vali Şıldak ve törene katılanlar duanın ardından Şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Vali Şıldak evlatlarının mezarı başında dua eden Şehit Aileleri ile de sohbet ederek acılarına ortak oldu.

TÜRK DEMOKRASİSİNİN HANÇERLENMESİNE YÖNELİK İHANETİ VE DARBE KALKIŞMASINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Vali ŞILDAK’ın Şehitlik Özel Defterine yazdığı mesajda şu ifadeler yer aldı: “Aziz Şehitlerimiz, Aziz Milletimizin demokrasiye ve Bayrağına sahip çıktığı, Vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı yeni bir destan yazdığı, karanlık geceden aydınlık güne çıktığımız 15 Temmuz Kalkışması ve Darbe Girişiminin üzerinden dört yıl geçmiş bulunuyor. Öncelikle, O karanlık gecede Gazilik ve Şehitlik mertebesine erişen vatandaşlarımızı minnetle anıyor; Cenâb-ı Allah’tan Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize sağlık diliyorum. 15 Temmuz 2016’ da Türk Devletinin işgali, Türk Milletinin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik ihaneti ve darbe kalkışmasını unutmadık, unutmayacağız! 15 Temmuz gecesi tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık. Devletini, Milletini ve Vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahların, tankların, uçakların ve helikopterin namlusunu kendi milletine çevirecek kadar hainliğe bulaşmış olan FETÖ terör örgütü ve arkasında duran, destek veren işbirlikçilerine karşı, Başta Rabbimizin inayeti, sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve en önemlisi de Aziz Milletimizin güçlü iradesi sayesinde, şanlı tarihimize yeni bir kahramanlık destanı daha yazılmıştır. Sadece bir askeri kalkışma olmayıp Devletimize ve Milletimize yönelik planlı bir yok etme girişimi, Liderinin öncülüğünde Milletimiz tarafından engellenmiştir. Mazisi şan ve şerefle dolu tarihimizden aldığımız güçle, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak istiklâl ve istikbâlimize sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve 2023 hedeflerine taşımak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanını canından aziz bilip, bu topraklar için bir gül bahçesine girercesine seve seve canını feda eden, makamların en yücesine erişen tüm Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.Aziz ruhunuz şad olsun!…” şeklinde duygularını ifade etti.Ziyaret sırasında Vali Hasan Şıldak’a  Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Dr. İlter Kuş, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya,  Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu,  Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Şehit Aileleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. Şehitlikteki program Şehitlik Özel Defterinin imzalanmasıyla son buldu.

ŞEHİT AİLELERİMİZ ZİYARET EDİLDİ

Vali Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Şehitlerimizin Ailelerini evlerinde ziyaret etti.  Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile 2001 yılında Malatya’da askeri uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Şehit J.Hv. Tekns. Asb.Kd. Çvş. Tuncay Urhan’ın annesi Nurcan Urhan ve babası Şerafettin Urhan ile bir süre görüştü. Daha sonra 2018 yılında Afrin Bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden  Şehit İs. Asb.Kd.Üçvş. Cemil Erkek‘in evini ve Kabrini ziyaret ederek annesi Bahriye Erkek ve babası Rahim Erkek ile görüştü.  Şehit Ailelerimize bu milletin kendini arkadan vuran hainleri asla unutmayacağını kaydeden Vali Hasan Şıldak “Bugün nefes alıyorsak, milletçe yaşadığımız vatanımız varsa, minarelerimizde ezanlar ve selalar veriliyorsa Şehit ve Gazilerimize borçluyuz. Bu millet Şehit ve Gazilerimizi asla unutmayacaktır. Başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum.” dedi. Ziyaretler sonrasında Vali Hasan Şıldak, Şehitlerimiz için Zağanos Paşa Camiinde okunan Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası sonrasında vatandaşlara Türk Bayrağı ve 15 Temmuz Logolu şapka dağıtımına katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu