Gündem

TEMMUZ SONU DEDİKODULARI

DEDİ : Dolar yine almış başını gidiyor.

KODU : Bizim maliye bakanı eğer yumruğunu vuracak bir masa bulamadıysa hala yardımcı olmak isterim. Mesela Oslo’da PKK ile oturduğu masaya vurabilir. O masayı beğenmediyse Dolmabahçe mutabakatı yaptığı masa var,oda bir seçenek. Yok onuda beğenmediyse Haburda kurduğu seyyar mahkeme masası var ona vurabilir. Hayır o masada bana küçük gelir diyorsa “Rahibi beraat ettiren rahibin masası var ona vursun.

 

DEDİ : Yeni Türkiye’de devlet 25 yıl ödeme garantili yol yapıp yap işlet devret ile yabancılara veriyor.

KODU : Eski Türkiye’de ise devlet Dünya’nın en büyük 6.barajı olan Atatürk Barajını kimseye garanti vermeden kendi öz kaynakları ile yapıyor.

 

DEDİ : 200 TL’lik banknot 2009 da tedavüle çıktığında değeri 131 dolarken, şimdi 39 dolar.

KODU : Nerden nereye gelmişiz. 17 sene önce Avrupa Birliği’ne sokacağız diye gelenler bizleri soğan kuyruğuna soktular.Bunu unutmayacağız.

 

DEDİ : “Ulan Madem Türk değilsiniz, ne işiniz var milletin meclisinde? Kimin adına anayasa yapıyor,kimin adına çözüm arıyorsunuz.” Derdi Kamer Genç.

KODU : Meliste bir adam vardı bir zamanlar. Lafını esirgemezdi.Göçtü gitti bu diyardan.Allah rahmet eylesin.

 

DEDİ : 1936 yılında Türkiye güzellik kraliçesi Mahmure Birsen Sakaloğlu isminde biri olmuş.

KODU : Şimdi bunun dedikodu neresinde,ne alaka diyeceksiniz… Şöyle söyleyeyim. O dönemde bu yarışma Türkiye diye daha yeni yeni kendini göstermeye çalışan bir ülkede yapılmış. Dahası o yeni ülkenin Pratisyen bir kadın doktoru olmuş. Kim mi? İşte bu güzellik kraliçesi seçilen Mahmure Birsen Sakaloğlu. Daha bitmedi. Bu kadın öyle kendiliğinden doktor olmamış.Doktor olduğuna göre demek ki daha yeni Cumhuriyetin kurulduğu bu yeni ülkenin bir de Tıp okulu var. Biti mi? Yookkk bitmedi. Dikkat ederseniz bu kadının bir de soyadı var. Ütelik ona bu soyadını bu yeni ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vermiş. E bu kadın birde  eşinin soyadını almış baksanız ya, millet bilmem kimin oğlu diye çağrılırken,bu kadın 3 isimle dolaşıyor. Demek ki bu yeni ülkede bir de medeni kanun var. Bir de na var biliyormusunuz. Bu kadın bu yarışmaya katıldığına göre, bu yeni ülkeyi tanıyan bir dünya ve uluslararası yarışmalarda bizi temsil eden bir Türkiye var. Daha da fazlası 81 yıl önce yaşanan tüm olayların olduğu,bu 13 yaşında ki ülke de Kadının adı var!. Hem de şuan olduğundan çok daha fazla….

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu