GündemSiyasetTürkiye Gündemi

“Teröristlere olan desteğinizi kesin”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Amerika ve Yunanistan’a uyarı

 

Milil Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerika Birleşik Devletleri’ne çağrı yaptı. Bakan Akar , “Teröristlere olan desteğinizi kesin. İlişkinizi kesin. Bunları desteklemeyin. Bunlardan vazgeçin, bir yere varamazsınız” dedi.

 

”AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN”

Çanakkale’den Yunanistan’a da seslenen Akar, “Aklınızı başınıza toplayın. Herhangi bir şekilde üçüncü tarafıların söylemlerinden dolayı kendinizi havada görmeyin. Ayaklarınız yere bassın. Akıllı ve mantıklı olun. Birlikte konuşup, sulh ve sukuneti sağlayalım” dedi.

 

”DEAŞ’la mücadele eden tek ordu TSK’dır”

Hulusi Akar, “Terör koridoru oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 491 terörist etkisiz hale getirildi. Halkımızı, sınırlarımızı korumak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bizim tek hedefimiz teröristler. Orada hiçbir teröristin hareketine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bütün komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. DEAŞ’la mücadeleden bahsediyorsunuz, binlerce kilometreden geliyorsunuz. Onlarla ilişkilerinizi kesin diyoruz. DEAŞ’la mücadele eden tek ordu TSK’dır”diye konuştu.

 

”Bu problemleri diyalog yoluyla çözelim”

Hulusi Akar, “Yunanistan’la olan münasebetlerde son derece sabırlı, uluslararası hukuka uygun, barış için buradaki zenginliklerin adil paylaşımı için ne gerekiyorsa diyalog içindeyiz. Buradaki problemlerimiz var. Bu problemleri diyalog yoluyla çözelim. Derinlikli problemler var. Çağırın bizi Yunanistan’a gelelim konuşalım, gelin buraya konuşalım. Kendi problemlerimizi kendimiz çözebiliriz” şeklinde konuştu

 

“Aklınızı başınıza toplayın”

Akar ,“Aklınızı başınıza toplayın, herhangi bir şekilde üçüncü tarafların söylemlerinden dolayı kendilerinizi havada görmeyin, ayaklarınız yere bassın. Akıllı ve mantıklı olun. Konuşalım, sulh sükûneti sağlayalım. Yunanistan’da belli siyasiler iç politik hesaplarla maalesef ortalığı karıştırıp ortamı geriyorlar. Türkiye’nin bir tehdit olmadığını ifade ediyoruz. Türkiye güçlü, güvenilir, etkin bir müttefik. Bunu bilin davranış ve hareketinizi buna göre düzenleyin ”dedi.

 

“Kıbrıslı Kardeşlerimiz Bizim Kardeşlerimiz”

Türkiye’nin Ukrayna Rusya savaşında büyük faktör olduğunu hatırlatan Akar, “Türkiye, önemli etkisi olan bir ülke. Huzurun, barışın sağlanması için aktör. Bunun hepsinde Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri etkili oldu. Ciddi rahatlama sağladı. Azerbaycanlı kardeşlerimizle gece gündüz beraberiz. Kıbrıslı kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz,. Milli davamız. Orada hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu değil. Eşit egemen iki devlet istiyoruz”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu