Gündemİlçe Haberleri

TESİS İÇİN BİTME TARİHİ VERİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından İvrindi’ye bağlı Gökçeyazı Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen içmesuyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisinin yüzde 88’i tamamlandı. 2020 yılında tamamlanacağı belirtilen tesiste arıtılan sular Kocaavşar Deresi’ne deşarj edilecek.

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için 7/24 çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından İvrindi’ye bağlı Gökçeyazı Mahallesi’nde altyapı çalışmaları devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin haberine göre, İvrindi’de mevcut içme suyu ve atık su şebeke sisteminin; kullanım ömrünü doldurmuş olması, artan nüfusa yetersiz kalması ve kayıp-kaçaklar nedeniyle işletmede oluşan problemlerin ortadan kaldırılması için yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Gökçeyazı inşaatının yüzde 88’i tamamlandı. Proje kapsamında; 15 bin 200 metreküp içmesuyu şebeke ve terfi hattı ile 10 bin 200 metreküp kanalizasyon şebeke hattının yapımı tamamlandı. 4 bin kişi kapasiteli Paket Atıksu Arıtma Tesisinin ve kalan 3 bin 900 metreküp içmesuyu şebeke ve terfi hattının inşaat çalışmaları 2020 yılında tamamlanacak.

Yeni yapılan kanalizasyon sistemi ve Paket Atıksu Arıtma tesisi ile atıksular; çevre ve halk sağlığı açısından yönetmeliğe uygun bir şekilde arıtılacak, arıtılan su Kocaavşar Deresi’ne deşarj edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu