Gündem

TESK: “TAŞIMACI ESNAFI ŞİDDETE MARUZ KALMAMALI”

TESK: “TAŞIMACI ESNAFI ŞİDDETE MARUZ KALMAMALI”

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi döneminde taşımacı esnafın karşılaştığı durumlara yönelik açıklamada bulundu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi döneminde taşımacı esnafın karşılaştığı durumlara yönelik açıklamada bulundu. Vatandaşın sağlığına önem veren taşımacı esnafının sözlü ve fiziki olarak şiddete maruz kalmaması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Virüsle mücadele noktasında toplumun tüm kesimleri gibi canla başla çalışan taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafımız da görevini en iyi şekilde yerine getirmeye ve müşterilerini evine, işine güvenle ulaştırmaya çalışmaktadır. Ekmek parası için çalışırken başta maske ve sosyal mesafe kuralları olmak üzere 14 kurula uyma konusunda müşterilerini uyaran taşımacı esnafına itiraz etmek yerine herkes yardımcı olmalı. Tek derdi geçim gayesi olan esnafımıza asla sözlü ya da fiziki şiddet uygulanmamalıdedi.

 

“KURALLARIN HAYATİ ÖNEM TAŞIDIĞI UNUTULMASIN”

Salgından korunmanın tek yolunun kurallara uymaktan geçtiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız her gün yüzlerce hatta binlerce kişiyle muhatap olup müşterilerini gideceği yere sağ salim ulaştırmak için çalışıyor. Zaman zaman darp edilen, zaman zaman katledilen şoför esnafımız işini en iyi şekilde yaparken hem kendi sağlığını hem de müşterilerinin sağlığını korumak için gerekli hiçbir tedbiri almaktan kaçınmıyor.” dedi.

 

BAZI VATANDAŞLAR MASKE TAKMAYI REDDEDİYOR”

Palandöken bazı toplu taşıma alanlarında taşımacı esnafın maske ve sosyal mesafe kuralları konusundaki uyarıları vatandaşlar tarafından dikkate alınmadığını belirterek , “Özellikle şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımalarında bazı vatandaşlar çeşitli bahanelerle maske takmayı reddediyor. Ancak şu an ülkemizde ve tüm dünyada görünmez bir düşmanla mücadele ettiğimizi unutmamalıyız. Mart ayından beri gerekli tedbirler ışığında salgınla yaşamayı öğreniyoruz. Bu konuda herkes birbirinin sağlığını korumak zorundadır. Maske takmama konusunda ısrarcı olmak, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymamak kabul edilebilir bir davranış değildiye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu