GündemEkonomi

TESK’ten doğum borçlanması talebi

TESK’ten doğum borçlanması talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kadın esnafın doğum borçlanmasının sigortalılık tarihinden önceki çocukları için de geçerli olması gerektiğini bildirdi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, kadınların istihdamda var olmasının Türkiye’nin istikrarlı büyümesinde kritik önem taşıdığını belirtti.

Kadın Girişimcilik Projesi ve uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle kadınların iş gücüne katılımını her zaman desteklediklerini vurgulayan Palandöken, “Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve istikrarlı şekilde büyümesi için kadınların iş gücüne katılımını her zaman destekliyoruz. Nüfusumuzun yüzde 49,8’ini oluşturan kadınların istihdama katkısı ve istihdamdaki yeri çok önemli. Bugüne kadar 6 bin 291 kadına eğitim, 2 bin 755 kadına danışmanlık hizmeti verdik.” ifadesini kullandı.

Palandöken, “Ekonomik büyüme girişimcilerle gerçekleşir.” düşüncesiyle bin 417 kişiye verdikleri girişimcilik eğitimlerine katılanların 722’sini kadınların oluşturduğuna dikkati çekti.

Doğum borçlanmasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

“Yaptığımız faaliyetler ve desteklerimizle kadın esnaf ve sanatkar sayımız her yıl artarak şubat sonu itibarıyla 267 bin 183’e çıktı. Bu sayının sürekli artması bizim için gurur verici fakat yeterli değil. Kadınlara yönelik istihdam politikaları, destekleyici uygulamalar artmalı. Bu konuya ilişkin en önemli isteğimiz de kadın esnaf ve sanatkarın doğum borçlanması kapsamının genişletilmesi. Doğum borçlanmasının kapsamı, ilk sigortalılık tarihi değil, ilk çocuğun doğum tarihi olmalı yani kadın esnaf ve sanatkarın ilk kez sigortalı oldukları tarihten önceki yaptıkları doğumlar da borçlanma kapsamına alınmalı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu