GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Ticaret Bakanlığı, O Reklamları Yasakladı!

Evlilik programlarının yasaklanmasının ardından bu kez de sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatları ile ilgili reklamlara yasak getirildi.

Ticaret Bakanlığı, televizyonda yayınlanan reklamlara ilişkin yeni kararlar aldı. Bakanlığın Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasak listesine alınan reklamlar arasında; sohbet arkadaşlık, eş bulma hatları, falcı, medyum, astrolog ve benzerleri tarafından verilen hizmet reklamları yanı sıra yasa dışı bahis, kumar oyunları ve silah reklamları hiçbir şekilde yapılamayacak.

Öte yandan bakanlığın hedefindeki reklamlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çocuk programlarında sağlıklı olmayan, çocukların tüketmesini istemedikleri şekerleme, cips gibi fazla yağlı, şekerli gıdaların reklamlarına yasak getirdiklerini belirtti.

Bakanlığın en önemli görevlerinden birinin tüketicilerin, özellikle de çocukların can ve mal güvenlikleriyle ekonomik çıkarlarını korumak olduğunu söyleyen Pekcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Değişikliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, çocuklara yönelik radyo-televizyon kanallarının ve çocuk programlarının yanı sıra çocuklara özel tasarlanan gazete, dergi gibi süreli yayınlarda ve münhasıran çocuklara yönelik hazırlanan sosyal medya uygulamaları, oyunlar ve internet mecrasında yayınlanan bu tür ürünlerin reklamları ülkemizde ilk defa yasal düzenlemeyle yasaklanmaktadır”

Ticaret Bakanlığının reklam yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu