Gündem

TİCARİ TAKSİLERE AYAR

Balıkesir Valiliğince çıkarılan “genel emirde” vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerinin uymaları gereken kurallara uyulması istendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı 81 il valiliğine genelge gönderildi. Ticari taksilerde seyahat eden yolcuların güvenilir hizmet almalarını sağlamak, yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Balıkesir Valiliğince çıkarılan “genel emirde”, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerinin uymaları gereken kurallar şu şekilde sıralandı: Kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmayacak.

Ödeme konusunda bozuk para gibi sebeplerden dolayı sorun çıkarılmayacak. Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşları gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu kullanılmayacak. Araçlar bakımsız ve/veya kirli olmayacak. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynanmayacak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyecek. Araç içerisinde sigara içilmeyecek. Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak. Araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayacak. Alkollüyken araç kullanılmayacak. Bu kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde, Kabahatler Kanunu çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacak ve gerekli idari para cezası uygulanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu